RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 5. märts 2017

KILLUKE EESTI ELUST!


On öö, kell on 2:28.
Lõpetasin pool tundi tagasi hingehoiualase nõustamise.

Välja tulid valukohad, mis painavad palju Eesti peresid. Püüan kirja panna mõtteid, mis mind seoses selle kogemuslooga kõnetavad. 

Eestis on palju purunenud peresid. Ja kes selle all kannatavad kõige enam? Ikka lapsed- meie tulevik. Me soovime kõik endale ilusaid, terveid ja tarku lapsi- õnnelikke inimesi. Kuidas saavad lapsed olla õnnelikud, kui me ise seda ei ole? Millise pagasi saab laps ellu kaasa, kui ta on sunnitud elama purunenud peres või vägivaldses peres? Vanemad on lahku läinud ja omavahel ei suuda mõistlikult suhelda. Lapsele teeb kõige enam haiget see, kui ema ja isa teineteist vihkavad. Lapse hing käristatakse katki- tema armastab ju mõlemat vanemat. Millise valiku peab see väike inimene tegema? Laps, kes vajab mõlema vanema armastust. Varajases eas saab ta psühhotrauma. Me ei tea iialgi, mis tagajärjed on sellel hilisemas eas. Tore, kui vanemad lahutavad ja nad edaspidi suhtlevad omavahel ja suudavad teineteisesse austavalt suhtuda. Tõde on see, et peremustrid kipuvad korduma põlvest põlve.
 Ja loomulikult soodustab seda ka praegune ühiskondlik suhtumine pereellu. Traditsioonilist pereelu ei väärtustata. Elatakse koos, kuid ei abielluta- neid inimesi nimetatakse koosikuteks.Elu ei klapi, minnakse lahku ja leitakse uus ohver. Inimesed ei viitsi endaga tööd teha, vigu parandada ega suhet hoida. Igas suhtes ma areneme ja kasvame koos- see on teekond koos kallimatega. Lihtsam on toota üha nõrgemaid, haigemaid , katkisemaid inimesi juurde. Kõige tervemad on ilmselt kahe lapsevanemaga paljulapselised pered, kus on kõige rohkem armastust ja suurim materiaalne kitsikus. Kitsikus õpetab inimest elama, lõikab ta tarbijalikkust eluviisist- inimesed elavad vajaduste järgi.
Ja kõige selle taustal arutletakse mitu aastat riiklikul tasandil, kas meie riik vajab omasooliste kooselu seadust- TULE TAEVAS APPI!`? Homoseksuaalsus on hälve. Kas te olete loomariigis näinud paaritumas kahte isas- või emaslooma? No ei ole. Kas omasoolised paarid saavad järglasi pärasoole kaudu? No ei saa.See koht on inimesel loodud ju sittumiseks. Ja meie lastele õpetatakse koolis sooneutraalsust- KUHU ME JÕUDNUD OLEME? EESTI RIIGIS ON PERVERSSUS NORMAALSUS. Aastatuhandeid on need õnnetud hälvikud maailmas hakkama saanud ja saavad edasi. Nende seas on palju andekaid ja kuulsaid inimesi ja keegi pole nende peale näpuga näidanud. Me ei vaja homoriiki.
Meie riigis määratakse lahutatud vanemate  laps elama vanema juurde, kellel on suurem rahakott. Kas rahakott kasvatab last? Kas raha omav vanem on parem, õnnelikum; targem lapsevanem?

Ja pahatihti ei olegi, on hoopis vastupidi. Kes seda hindab, paika paneb? Ametnikud ja lollid seadused. Milline kahju tekitatakse vanemale, kes on sunnitud lapsest eemal olema? Ka see vanem on hingeliselt katki. Kes teda ravib ja lohutab? Kes teda hindab? Ei keegi- see ei koti kedagi.

Kas üksikvanem saab asendada lapsele mõlemat vanemat? Kindlasti mitte. Loodud on mees ja naine, kes moodustavad ühe terviku. Laps vajab nii isa kui ema. See on ideaal praeguses ühiskonnas, kuid see peaks olema loomulik igapäevane elu osa.
Millised meie- naised ja mehed, emad ja isad oleme, et kogu meie riik on täis katkiseid peresid, üksikvanemaid, kärgperesid, lastekodulapsi? Mis toimub? Mida me valesti teeme? Kuidas meid on kasvatatud? Millise pagasi me oma lastele kaasa anname? Mida me iga päev meediast kuuleme ja näeme? Kas meie ja meie lapsed on kõike seda väärt? Kuidas inimesed omavahel suhtlevad, mida ja kuidas nad räägivad? Me ei oska suhelda, rääkida, kirjutada, käituda- ja leiame, et meil on õigus nõuda lastelt austavat suhtumist, sõnakuulelikkust, eeskujulikku käitumist ja õppeedukust.
Elav eeskuju kasvatab last, mitte tühipaljad sõnad.
Me nõuame lastelt seda, mida me ise polegi kunagi suutnud ja lapsed pole meid niimoodi käitumas näinud. Kustkohast peaks laps seda õppima, kui sõnad on vastupidised tegudele. Näiteks minu laste isa nõuab lastelt häid hindeid, ise vaevalt vedas kolmedega välja. Haige värk.Hetkel on hinne 3 katastroof.
Ma ei saa nõuda lapselt, ära suitseta, kui mul endal on suits hambus. Absurd jne. jne.
On hommik, kell on 4:44.
Minu klient oli meesterahvas, üksikisa oma kolmele lapsele.

Mis on katkiste perede suurimaks põhjuseks?
Totaalne armastuse puudus. Armastus on vahetatud raha vastu.

Mis on raha?
Sellega võib osta maja
kuid mitte kodu!
Sellega võib osta voodi
kuid mitte und!
Sellega võib osta kella
kuid mitte aega!
Sellega võib osta raamatu
kuid mitte teadmisi!
Sellega võib osta positsiooni
kuid mitte austust!
Sellega võib maksta arstiteenuste eest
kuid ei saa tervist!
Sellega võib osta verd
kuid mitte elu!
Sellega võib osta seksi
kuid mitte armastust!
Hiina õppetund

Vaeses kodus, kus on armastus, seal särab sentki kuldselt.
 Helle Põldoja 04.03.2017 4:51


Mis on armastus?
Teekond iseendani.
Milline on armastus?
Armastus on pika meelega,
armastus hellitab,
ta ei ole kiivas,
armastus ei kelgi ega hoople,
ta ei käitu näotult,
ta ei otsi omakasu,
ta ei ärritu.
Ta ei jäta meelde paha,
tal ei ole rõõmu ülekohtust,
aga ta rõõmustab tõe üle.
Ta lepib kõigega,
ta usub kõike,
ta loodab kõike,
ta talub kõike.
Armastus ei hääbu kunagi.
Piiblist Korintlastele 1:13 4-8

Kes peavad inimesele õpetama armastust?
Eelkõige vanemad- ema ja isa, vanavanemad, tädid, onud, õed, vennad jne. oma elava eeskujuga.
Koolis, selle asemel, et lastele õpetada selgeks suguelundid ja seksiõpetus ja kondoome jagada, võiks lastele inimeseõpetuse tunnis õpetada teistega arvestamist, empaatiat, kaastunnet, halastust, abivalmidust, teineteise toetust, tunnustust jne.
Vajalik on õpetada austust looduse ja kõige elava vastu.
Iga laps on oma kodu nägu.

Armastuseta ei suuda elada ükski elusolend.
Inimese armastus algab eelkõige iseenda armastamisest. Kes ei armasta iseennast, pole võimeline armastama ka kedagi teist.

Üksikisa hingevalu peitub selles,et ta vihkab oma laste ema. Hommikul kui ta kohtub oma lastega, vaatab talle vastu eksnaise kolm silmpaari. Ta ei suuda unustada oma viha laste ema vastu ja samas ta ei suuda andestada. Ja vastavalt sellele kohtleb inetult oma lapsi. Lapsed hoiavad ema väga, ja see teeb isa veelgi tigedamaks. Vanaema (isa ema) on abiks laste kasvatamisel. Nad elavad majas, millele nad laste emaga ehitasid teise korruse. Kodus olevate tülide tõttu asus vanim laps ema juurde elama, mis on veelgi pingeid lisanud. Võimaluste korral asuksid ka teised lapsed ema juurde elama. Vanaema on oma poja ainsa lapsena üksikvanemana üles kasvatanud ja ilma isata. Ainus inimene, kes isa armastas, oli äi. Kui ta väimehega kohtus, ütles ta alati hellitavalt pojake.

Lõpuks jõudsime kliendiga küsimusteni:
Millal Te viimati palusite laste käest andeks inetute sõnade ja kohatu käitumise pärast?
Kas Te olete üldse kunagi oma laste käest andeks palunud?
Vastuseks oli vaikus.
Millal Te viimati ütlesite lastele, et Te neid armastate?
Kas te oma elus olete kunagi kellelegi öelnud, et te teda armastate?
Vastuseks vaikus.

Armastus ei pea väljenduma sõnades ( tegelikult on mõnus seda kuulda armsama suust)- soe kallistus, säravad silmad, suudlused, põsemusid, vastastikused teod räägivad enda eest.

Nii me siis elame siin Eestimaal.

Seanss lõppes soovitusega:
Igat päeva alustada õeldes endale hellitavalt nagu oma armastatud lapsele:
Ma armastan ennast. Ma armastan ennast. Ma armastan ennast. Ma armastan end sellisena nagu olen.
Olen veel voodis, tunnetan, milliseid tundeid need laused minus tekitavad. Isiklik mõtisklus.... Ja nüüd tean, mida ootavad minult lapsed ja kõik teised inimesed, kellega päeva jooksul kokku puutun.

Naeratage ja armastage.
Naer teeb nooreks,
armastus ilusaks.
Naine-see on kodukolle,
see on soojus voodis.
See on aroom köögis.
See on naeratus huulil
ja sära silmades.
See on laste ema.
Ja magus muinasjutt
mehe elus.

Jah, mõistsite õigesti.
Iga inimene saab alguse oma emast ja isast-vanematest, kes moodustavad ühtse terviku, ja vanemad saavad alguse vanavanematest jne.
Imelist päeva!





Allikas: Veiko Rämmel, Helle´lt

4 kommentaari:

Riin 6. märts 2017, kell 13:04  

Muidu oleks ehk edasi lugenud, aga sellest kohast alates, kus kirjutad, et looduses ei ole homoseksuaalseid suhteid... Sain aru, et oled selles vallas ikka väga harimatu :( Homosekusaalsust leidub ka teiste loomade hulgas peale inimeste. Tundub, et tegu on järjekordse "usklikuga", kes ei huvitu faktidest, vaid lihtsalt vaenu külvamisest, selleks oma lollust avalikult esitledes ja samasuguseid kaasa tõmmates...

Pere on oluline, aga ka haritud inimesed on olulised, kahjuks tundub, et haritud inimesi jääb aina vähemaks ja lolle sirgub nagu umbrohtu...

Anonüümne 7. märts 2017, kell 16:45  

Haridus ei maksa mitte punast krossigi, kui elus juhindutakse vildakatest tõekspidamistest.Inimeste ühiskonnas EI OLE normaalne omasoovärk.Ja "usklikud" on olnud siiani vägagi vait.Vastupidi -kirik on olnud sõnaaher ja ettevaatlik sel teemal.Fakte täistuubitud peaga isikud on võimelised üsna võikaid kuritegusid tegema, kas pole?Seega-pole moraali, pole ka õnne, punnita kuidas tahad.

max 7. märts 2017, kell 17:21  

Riin'ale
Looduses on harvalt esineva homoseksuaalsuse( pulli otsivad lehmad omavahel jt) ka järglaste sisseõgimist , liigikaaslaste tapmist jpm Siin on just mõistusega inimesel selge pilt, et homoseksuaalsus on värdkalle mis on ohtlik nii liigile tervikuna kui ka üksikisendile keda ründab homoseksuaal . Olen sellist rünnet kogenud. Vaid tugev rusikas homo silmaauku päästis.

Anonüümne 7. märts 2017, kell 18:44  

Naine on magus muinasjutt mehe elus? Jaa. See oli ilus.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP