RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 15. märts 2017

Martin Helme: hästi hakkamasaavaid omavalitsusi ei tohi sundliita!

Riigihalduse minister Mihhail Korb ei suutnud Riigikogus anda ammendavaid vastuseid Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna arupärimisele, mis puudutas valdade sundliitmist Hiiumaa Pühalepa valla näitel.

Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni esimees Martin Helme juhtis arupärimisega tähelepanu, et Pühalepa vallal ei ole võlgu, kultuurimajad, koolid, tasuta huviringid ja koolitransport toimivad.
„Kui nad liidetakse nüüd suure omavalitsusega, siis on põhjendatud hirm, et nende hääl selles omavalitsuses enam kõlama ei jää. Nad neelatakse alla teiste omavalitsuste poolt, kus on senimaani olnud sellised juhid, kes on laenanud ülemise piirini, ega ole saanud hakkama sellise kvaliteediga teenuste pakkumisega, nagu Pühalepas on tehtud. Pühalepa inimestel ei ole võimalik jätkata sellise tasemega poliitilise juhtimise valimist, sellepärast et nende hääl kaob Hiiumaa saarel ära,“ ütles Helme.

„Eestis on oluliselt rohkem hästi toimivaid omavalitusi kui neid, kes ei saa hakkama. Esile tuuakse paraku rohkem neid näiteid, kus asjad on halvasti. Nüüd võetakse nendelt inimestelt, nendelt omavalitsustelt võimalus oma elu korraldada ära, pannakse kõik ühte suurde katlasse ja nad peavad hakkama tegelikult teiste valdade võlgasid kandma. Nad peavad hakkama oma asutusi ja koole kinni panema või nendes asutustes rohkem raha küsima või nende trennide ning huvialaringide eest raha küsima. Ja see ongi selle haldusreformi tegelik reaalsus.“
Helme sõnul on see, kuidas inimesed elavad ning mismoodi elab majandus või toimivad koolid, poliitiliste valikute küsimus, mitte paramatatus.

„Valitsus on kahjuks teinud valikuid, mis suunavad koolid hääbumisele, laste huvialaringid kas kinnipanemisele või suurenevate osalustasude poole, ja mis suunavad seni eelarveliselt hästi toime tulnud omavalitsused teiste võlgu maksma.“

UU

Allikas: http://uueduudised.ee/poliitika/martin-helme-hasti-hakkamasaavaid-omavalitsusi-ei-tohi-sundliita/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP