RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 15. mai 2019

FOTOGALERII: Jaak Madison: täna oli suur päev Eesti julgeoleku kindlustamisel muutuvas Euroopas

Rahvuslike erakondade pressikonverents Tallinnas Mustpeade majas 14. mail 2019

EKRE aseesimehe ja europarlamendi kandidaadi Jaak Madisoni sõnul oli täna suur päev Eesti julgeoleku ja positsiooni kindlustamisel muutuvas Euroopas.
“Kui meil on otsekontakt Prantsusmaa, Euroopa ühe suurima riigi, populaarseima erakonna ja selle juhiga, siis on meil võimalik ka oma seisukohti väljendada. Ei tasu unustada, et Marine Le Pen’i näol võib olla suure tõenäosusega tegemist järgmise Prantsusmaa presidendiga,” ütles Madison.

“Euroopas, mis on suveräänsete riikide Euroopa, ei saa olla ühtset ja 100% kattuvat välispoliitikat. Kui oleks, siis poleks ka iseseisvaid riike. Oleks vaid Brüsseli keskusest juhitud poliitika, mis dikteeriks ette “alamatele”, et kellega võivad olla suhted ja kellega mitte. Näiteks kindlasti ei meeldi Euroopa Komisjonile see, et Eestil on väga tihedad ja head suhted Poolaga. Kuigi osa meie poliitikuid on oma alandlikkusega Euroopa Komisjoni ees neid kahjustanud. Kuid see pole ka nende asi, sest meil peab olema oma välispoliitika ja diplomaatia.”

Madisoni sõnul kehtib sama ka Prantsusmaa puhul. “Siin ei mängi mingit rolli, et kes on Prantsusmaa juht või valitsusparteid, vaid küsimus on arusaamises, et neil on omad välissuhted. Meie ülesanne on hoida võimalikult stabiilseid suhteid, et meie positsioonid ja seisukohad oleks kuuldavad,” leiab Madison.

“Kas keegi kujutab ette, et näiteks mõni prantslane või sakslane võiks meile dikteerida, et meil ei tohi olla tihedat sõjalist koostööd USA-ga, sest muidu see kahjustab nende huve? On ju mõeldamatu. Kuid mihkelsonid-paetid-rõivad-lotmanid kütavad ühiskonda valet, just nagu ripuks Eesti iseseisvus elu ja surma vaekausil ainult Prantsusmaa armust. Pigem on nende puhul tegu patoloogilistest valetajatest alaväärsuskompleksides vaevlevate isikutega.”

Täna külastasid Tallinna rahvuslaste parteide esindajad, kes kavatsevad pärast Euroopa Parlamendi valimisi luua ühtse rahvuslaste fraktsiooni. Prantsuse Rahvusliku Liidu esimees Marine Le Pen, Soome Põlissoomlaste esindaja Olli Kotro, Taani Rahvapartei esindaja Anders Vistisen ja Itaalia Liigast Manuel Vescovi kohtusid hommikul EKRE juhtkonnaga, esinesid lõunal Mustpeade majas ettekannetega EKRE liikmetele ja külalistele ning andsid pärast seda pressikonverentsi.
Enne ärasõitu asetasid Marine Le Pen ja Jaak Madison pärjad Maarjamäe kommunismiohvrite memoriaalile.
UU
LOE LISAKS
Marine Le Pen: me ei luba Euroopal olla Putini käpa all (Vaata pressikonverentsi täismahus!)
Marine Le Pen: tänane EL on hargmaisete ettevõtete, tarbijate, kodutute ja rändajate jaoks; meie loome rahvusliku mitmekesisuse Euroopa
FOTOD: Marine Le Pen ja Jaak Madison viisid pärjad kommunismiohvrite memoriaalile
Põlissoomlaste esindaja Olli Kotro: Euroopa Liitu on seni juhtinud superriiki ja Brüsseli ülemvõimu tahtvad inimesed
Liiga esindaja Manuel Vescovi: Matteo Salvini muutis Itaalia ajalugu
Taani esindaja Anders Vistisen: olete näidanud, kuidas on nii lühikese ajaga võimalik avaldada nii suurt mõju riigi poliitikale

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/fotogalerii-jaak-madison-tana-oli-suur-paev-eesti-julgeoleku-kindlustamisel-muutuvas-euroopas/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP