RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 31. mai 2019

Juri Toomepuu: Kaitseliidu uue ülema valik

Peavoolu meediale ilmselt ei meeldi, et omal ajal sõjaväeluure ja erioperatsioonide väejuhatuse ülesehitaja Riho Ühtegi võib saada Kaitseliidu ülemaks. Tänase Delfi artikli pealkirjaks on, et Ühtegi sai tuntuks kui ta teatas väljaandes Politico, et juhul kui Venemaa tungib Eesti piiridele sisse, siis võivad nad jõuda Tallinnasse kahe päevaga, aga Tallinnas nad ka surevad.

Hästi öeldud, kolonel Ühtegi!

Valmidus järeleandmatuks, kangelaslikuks võitluseks totaalkaitse raamis annab meile kõige parema võimaluse rünnaku vältimiseks. Kui Putin saab aru, et Eesti talle kerge saak ei ole saab ta ehk ka aru, et tal ei tasu teha samasugust viga nagu tegi Stalin rünnakuga Soomele. See tekitas Stalini röövlivägedele tohutu kahju -- üks ebameeldiv tagajärg soomlastele oli miljoni punaarmeelase laiba matmine.

Kaitseliit on kõige tõhusam osa totaalkaitsest. See koosneb meestest ja naistest kes on vabatahtlikult näidanud oma tahet Eesti eest relvaga võidelda – üks tubli vabatahtlik lahinguväljal on tõhusam kui kompanii vastumeelselt teenivaid. Kaitseliitlased tunnevad ka oma kodukanti, nad teavad kuidas seal saab vaenlane kõige paremini hävitada. Kaitseliit on võrreldes tegevväega ka ökonoomne.

Mäletan Rihot ajast kui taas organiseeritud Kaitseliitlased olid valmis laulva revolutsiooni päevil Tallinna poole liikuvate OMONi maradööridega lahingusse astuma. Tolleaegse eksiilvalitsuse sõjaministrina omistasin talle kapteni aukraadi, mille kahjuks Lennart Nikolajev tühistas, ettekäändel, et see polnud antud rahuaja reeglite alusel.

Kolonel Riho Ühtegi oleks suurepärane valik.

Allikas: Facebook

1 kommentaari:

Ivo Õunpuu 1. juuni 2019, kell 03:11  

"Hästi öeldud, kolonel Ühtegi!" - Sõnaga kolonel Ühtegi ega isegi terve kaitseliit ühtki Vene sõdurit ei tapa. Tühipalja ärplemise asemel võiks too roosas mullis elav tühikargaja tõepärasemalt uurida Vene armee relvastust ja väljaõpet ning mõelda mida saavad kergelt relvastatud sissid ilma lennuväe ja raketiväe toeta ja korralike õhutõrjevahenditeta teha maailma parima sõjatehnikaga varustatud professionaalse armee vastu.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP