«Me ei ole nõus, et riik salastas VEB Fondi uurimise materjalid 75 aastaks. Demokraatlikus riigis ei saa sellised asjad jääda vaiba alla pühituks. Kui me sellega edasi läheme, siis suur osa erakondi, kes Eestit juhivad, hävivad, kuna nad on olnud kaasosalised, kui mitte kasusaajad. EKRE materdamise üks põhjus ongi selles, et peavooluerakonnad peavad konkurente omadeks jopedeks, kellega saab ikka kokkuleppele jõuda. Aga EKRE puhul nad näevad, et nemad on ju hullud, nendega ei saa kokku leppida, äkki nad närivadki surnuks. Just see on EKRE-suunalise raevu ja vaenu taga. See on põhimõtteline konflikt, milles on kaalul Eesti rahva tulevik,» ütles Helme.
EKRE volikogusse kuuluvad erakonna auesimees, esimees ja aseesimehed, erakonna parlamendiliikmed, kongressil valitud volikogu liikmed, ühenduste esimehed ning maakonna- ja linnaühenduste esimehed. Maakonna- ja linnaühenduste volitusel kuulub täiendavalt volikogusse üks esindaja iga 300 liikme kohta.

 

Konservatiivse Rahvaerakonna volikogu avaldus

EKRE volikogu võttis täna vastu ka avalduse, mille toome lugejateni täismahus.
Kutsume Eesti ühiskonda üles mobiliseeruma oma riigi suveräänsuse ja enda identiteedi kaitseks ning valima Euroopa Parlamenti ainsa Eesti erakonna, kel on tahet ja jõudu võidelda Euroopa Liidu liikmesriikide suveräänsuse ja iseotsustusõiguse eest.
Euroopa on neil valimistel teelahkmel. Kas jätkub ELi varjatud föderaliseerimine ehk liikmesriigide otsususõiguse vähendamine ja võimu koondamine Brüsselisse Euroopa Liidu institutsioonide kätte? Või pöördume tagasi Euroopa Liidu loojate algeesmärkide juurde, milleks on liikmesriikide majanduslik arendamine ja rahvusriikide kodanike elatustaseme parandamine nii, et säiliks liikmesriikide iseseisvus. EKRE on veendunud, et Eesti riik ja rahvas, keel ja kultuur jäävad püsima ainult suveräänsete riikide liidus.
Kõik Eesti erakondade eurosaadikud lubavad seista Euroopas Eesti huvide eest, ent enamiku puhul jäävad need vaid õõnsaks lubaduseks. Eesti vanad kartelliparteid on ennast sidunud europarlamendi fraktsioonidega (SDE Euroopa sotsidega, Reformierakond ja Keskerakond ALDE-ga ning Isamaa Euroopa Rahvaparteiga), kes ajavad liikmesriikidele, eriti väikestele riikidele kahjulikku poliitikat.
Kõik need fraktsioonid pooldasid 2015. aastal migratsioonikvoote ning on nõudnud oma enda riigi otsustusõiguse eest seisnud Poola ja Ungari rahvuslikult meelestatud valitsuste karistamist.
Nii kaua kui Eestist valitakse Euroopa Parlamenti saadikuid, kes liituvad eelnimetatud fraktsioonidega, jätkub võimu koondumine Euroopa Komisjoni kätte ning suureneb oht meie rahvuslikule kestmisele. Nende fraktsioonide saadikud tegutsevad tahes-tahtmata Eesti huvide vastu.
EKRE on ainus erakond Eestis, mille kandidaatide poolt hääletades võib kindel olla, et nad hakkavad Euroopa Parlamendis võitlema Eesti suveräänsuse eest. EKRE on ainus Eesti erakond, mis ühineb Euroopa Parlamendis fraktsiooniga, kuhu kuuluvad rahvuslikud erakonnad kogu Euroopast. Liitumisest on hetkeseisuga teatanud juba tosina Euroopa riigi parteid, sealhulgas Põlissoomlased, Taani Rahvapartei, Itaalia Liiga, Austria Vabaduspartei ja Prantsuse rahvusliikumine.
Eeldatavasti saab uuest poliitilisest blokist Euroopa Parlamendi üks suurimaid fraktsioone. Tegu on poliitilise blokiga, mis sõnastab selgelt, et meile on vastuvõetamatu enda sidumine mistahes autoritaarse või totalitaarse projektiga või neile poolehoiu näitamine. Blokile on vastuvõetamatu igasugune poliitika, mis püüdleb superriigi või riikideülese üksuse loomise poole.
Koostöö aluspõhimõtteks on Euroopa inimeste ja rahvuste identiteedi säilitamine ja nende eripärade austamine, õigus kontrollida ja reguleerida immigratsiooni ning õigus kaitsta Euroopas oma spetsiifilist ja ainulaadset majanduslikku, sotsiaalset ja kultuurilist mudelit.
Kõigil Eestist hoolivatel kodanikel seisab ees valik: kas toetada Euroopa Parlamendi valimistel neid poliitilisi jõude, mis lähevad Eesti rahvusriiki lammutama või toetada EKRE-t, kellel on rahvale selge sõnum – meie oskame ja suudame võidelda Eesti iseseisvuse eest. EKRE seisab Eesti eest suveräänsete riikide Euroopa Liidus.

Allikas: https://poliitika.postimees.ee/6686877/mart-helme-me-poorame-riigieelarve-pea-peale?gallery=274237&image=12182058