RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 15. mai 2019

Rahandusminister Martin Helme Soome väljaandele: Eestis käib kultuurimarksistlik rünnak rahva vaimu vastu

Värske Eesti rahandusminister, EKRE aseesimees Martin Helme ütles intervjuus Soome väljaandele Helsingin Sanomat, et Eestis käib kultuurimarksistlik rünnak rahva vaimu vastu.
Helme väitel tahetakse Eestile peale suruda kultuurimarksistlikku ideoloogiat: multikultuursust ja homomeelsust.
 Helme on rahvuskonservatiivse erakonna EKRE aseesimees. Ta on üks võtmetegelasi konfliktses õhustikus, mis on järgnenud riigikogu valimistele ja uue valitsuse moodustamisele.

Helme väitel tähendab liberalism radikaalset vasakpoolset maailmavaadet ja see on inimloomuse vastane. Käimas on rünnak meheks ja naiseks olemise vastu.
Valitsuse vastased on nüüd mures Eesti maine pärast. Eestit on seni vaadatud kui imelast, aga nüüd võib see kõik kokku variseda.

Eesti välispoliitilise instituudi juht Katri Raik märgib, et Eesti pole mingi erand, sellised erakonnad nagu EKRE tõstavad pead üle terve maailma. Isegi Soomes, kus inimeste kihistumine on palju väiksem kui Eestis, on olemas selline erakond. Raik märgib, et Eesti EKRE tegevus ongi välismaalt üle võetud. Soome põlissoomlaste toetus oli valimistel 17,5 protsenti, Eesti EKRE kogus 17,8 protsenti häältest.
Raiki väitel on lihtsaim seletus EKRE tõusule maa- ja linnapiirkondade heaolu erinevus. Ühiskonna lõhenemine on kasvanud ja maal hääletati põhiliselt EKRE poolt.  Maal on palju inimesi, kes tunnevad, et pole Eesti edust ja saavustustest osa saanud ja keegi neist ei hooli.

EKRE sai omale protestihääled neilt, kes tundsid, et on mingi võimalus muutusteks. Kui ollakse pettunud poliitilises eliidis, siis on ainus valik eliidivastane erakond. Raiki väitel on EKRE radikaalsem kui näiteks põlissoomlased. Erakonda iseloomustab euroskeptilisus, migratsioonivastasus ja eliidivastasus. Erakonna kõnedes on rünnatud ka sõnavabadust ja kohtunike ning naisarstide suhtes on esitatud ründavaid seisukohti.
Erinevus põlissoomlastest on Raiki väitel ka selles, et EKRE kritiseerib avalikult liberaalset demokraatiat. Sellega on erakond lähedasem Viktor Orbáni Ungarile.

Martin Helme sõnul sõlmiti uues koalitsioonis esimesest päevast alates kokku, et Eesti liikmelisust Euroopa Liidus ei vaidlustata. Ta lisab, et protesteerib alati siis, kui samastatakse Euroopat ja Euroopa Liitu. Helme sõnab, et on eurooplane. Ta on ristitud, konservatiiv ja rahvuslane. Selline on Euroopa olnud viimased 2000 aastat. Euroopa Liit on aga Helme väitel vasakpoolne koledus, mis tegutseb agressiivselt Euroopa traditsioonilistele väärtustele vastu.
See, mis Euroopa Liidus seoses mehe ja naise mõiste ning seksuaalvähemustega toimub on Helme väitel nagu Soodom ja Gomorra. See on andnud hullunud aktivistidele võimaluse võtta lastelt lapsepõlv ning loobuda rahvustest. Selles põrgu spiraalis on Helme väitel laskutud nii madalale, et sealt enam väljapääsu pole.

Samuti rünnatakse Helme väitel inimeste õigusi olla osa rahvast. See on tema väitel selge kurjus. Multikultuursus on Helme väitel täiesti vale. Seda on hästi näha Rootsi ja Prantsuse eeslinnades, kus on näha ainult ühe värvi. See on islami roheline värv.
Helme väitel tegelevad Eestis Reformierakond ja sotsid uue valitsuse maine halvustamisega välismaal ning siis kuulutavad, et uus valitsus kahjustab Eesti brändi.
Helme väitel on Eestil kavatsus püüda Soome majanduslikult, kinni, et saada oma inimesed tagasi Eestisse. Eesti majanduskasv peaks lähiaastatel olema Soome omast kiirem. Eesti alandab Helme väitel alkoholiaktsiisi. Viimaste aastate maksutõusud olid tema sõnul viga.

Lisaks kavatseb valitsus Helme sõnul arendada infrastruktuuri, milleks võetakse laenu. Eesti laenukoormus on vaid 8 protsenti SKP-st. See on kadestamisväärne, sest näiteks Soome laenukoormus on 60 protsenti SKP-st. Eesti eesmärk on Helme väitel ehitada välja maanteed Tallinnast Pärnusse, Narva ja Tartusse. Tahetakse uuendada raudteed ja ehitada Saaremaa sild.
Helme väitel on Eesti ainus maa Euroopas, mis saab seda kõike laenurahaga endale lubada. Kõik teised on kõrvuni võlgades. Isegi kui Eesti seda kõike teeb, on võlakoormus kõige madalam Euroopas.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP