RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 9. mai 2019

Postimehe aasta arvamusliider kutsub president Kersti Kaljulaidu tagasi astuma

Postimehe aasta arvamusliider 2018, Ivan Makarov. Foto: Scanpix

Postimehe poolt kuu aja eest aasta arvamusliidri tiitliga pärjatud raadiomees ja kolumnist Ivan Makarov kutsub oma arvamusartiklis Kersti Kaljulaidu presidendi ametikohalt tagasi astuma.

Kõnekat pealkirja “Vanaemad ei seksi robotitega” kandvas arvamusloos heidab Makarov presidendile ette esmaspäeval parlamendis ministrite ametissevannutamisel üles näidatud jämedat etiketirikkumist ja süütuse presumptsiooni eiramist ebaväärikas protestiaktsiooni vormis.

“See, et president lahkus demonstratiivselt riigikogu saalist ühe ministri ametivande andmise ajaks, oli protestiaktsioon. Kas EV riigipeal on sobilik korraldada protestiaktsioone parlamendis? No üldse protestiaktsioone korraldada? Presidendi keeldumine viibida ruumis väidetava naisepeksja vandeandmise ajal on veider inimese puhul, kes ise palkas täiesti tõendatud naisepeksjat Eesti Vabariigi suurjuubelit sisustama,” osutab Postimehe poolt Eesti üheks kõige olulisemaks arvamusliidriks pärjatud ajakirjanik oma arvamusloos kriitiliselt.

Makarov lõpetab oma artikli korrates Ahto Lobjaka poolt 22. veebruaril Postimehes presidendirollis olles tehtud avaldust ja väljendades sellele omalt poolt toetust: “Armas Eesti rahvas! Teatan teile raske südamega oma tagasiastumisest Eesti Vabariigi presidendi ametist. Teen ühtlasi riigikogule ettepaneku muuta Eesti vabariigi põhiseadust nii, et kaotataks presidendi institutsioon… Presidendi amet Eestis on devalveerunud piirini, kus temast on saanud ühiskondliku arengupeetuse järelevalvaja.”

Toimetas Varro Vooglaid

Allikas: https://objektiiv.ee/postimehe-aasta-arvamusliider-kutsub-president-kersti-kaljulaidu-tagasi-astuma/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP