Sõnavabaduse toetusrühma kuuluvad Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ja Isamaa saadikud.
Saadikurühma aseesimees Jaak Valge ning liikmed Urmas Reitelmann, Paul Puustusmaa, Tarmo Kruusimäe, Anti Poolamets, Kai Rimmel, Jaak Madison, Siim Pohlak, Helle-Moonika Helme, Kert Kingo ja Alar Laneman.

«Toetusrühma looma inspireeris presidendi žest nädal tagasi riigikogu ees, millega ta juhtis tähelepanu, et sõnavabadus võib olla meie riigis ohus. Nõustun temaga, sest ühelt poolt on sõnavabaduse lahutamatuks osaks saanud internetivabadus, see aga on sattunud löögi alla seoses Euroopa Liidu hiljutiste õigusaktidega. Samuti on tihti Eestis kostnud hääli vihakõne kriminaliseerimiseks, mis tähendaks aga väljendusvabaduse ränka piiramist ja inimeste karistamist avaliku teisitimõtlemise eest. Sellistele arengutele kavatseb meie toetusrühm kindlalt vastu seista,» ütles Kaalep.

Saadikud moodustasid täna ka kosmose valdkonna toetusrühma, mille esimeheks sai on keskerakondlane Andrei Korobeinik. Toetusrühma kuuluvad ka Jüri Jaanson ja Maria Jufereva-Skuratovski.

14. riigikogu on moodustanud 51 parlamendirühma ja 39 toetusrühma.
Riigikogus moodustatud parlamendirühmad aitavad saadikutel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas. Toetusrühmade kaudu saavad parlamendi üksikliikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale, toetada või kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

Allikas: https://poliitika.postimees.ee/6676728/riigikogu-sonavabaduse-toetusruhma-esimeheks-sai-ruuben-kaalep