RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 9. mai 2019

Mart Helme: poliitilise ärategemise nimel on hakatud jalge alla talluma süütuse presumptsooni kui õigusriigi kõige olulisemat printsiipi

Mart Helme on siseminister, kes vajadusel asendab peaminister Jüri Ratast.

Pean vastuvõetamatuks, et poliitilise ärategemise nimel on hakatud jalge alla talluma süütuse presumptsooni kui õigusriigi kõige olulisemat printsiipi, teatas siseminister Mart Helme täna meediale saadetud avalduses.
Marti Kuusiku suhtes algatatud nõiajaht on uus maamärk Eesti poliitilises võitluses. Poliitiku hävitamiseks ei peljata enam räpasesse mängu kiskuda kogu perekonda, naist ja alaealisi lapsi.

Pean täiesti vastuvõetamatuks, et inimeste elu on hakatud Eestis hävitama ilma uurimise ja kohtuotsuseta ning anonüümsetele kommentaaridele toetudes.
Pean vastuvõetamatuks, et poliitilise ärategemise nimel on hakatud jalge alla talluma süütuse presumptsooni kui õigusriigi kõige olulisemat printsiipi. Süütuse presumptsiooni põhimõtte vastu eksis esmaspäeval Riigikogus rängalt president Kersti Kaljulaid.

Näen, et pean siseministrina hakkama taastama Eesti põhiseaduslikku korda, mille järgi kedagi ei tohi käsitada kuriteos süüdi olevana enne, kui tema kohta on jõustunud süüdimõistev kohtuotsus.
Toetan Marti Kuusiku otsust ministriametist lahkuda ning keskenduda enda ja oma pere kaitsmisele. Soovin õiguskaitseorganitele edu tõe väljaselgitamisel.
Lähiajal esitame peaminister Jüri Ratasele uue väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri kandidaadi nime.
Mart Helme

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/mart-helme-poliitilise-arategemise-nimel-on-hakatud-jalge-alla-talluma-suutuse-presumptsooni-kui-oigusriigi-koige-olulisemat-printsiipi/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP