RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 12. mai 2019

Monika Helme: Samal ajal kui Eestis kurdetakse rahapuuduse üle, jagub seda küllaga suguelundite viimiseks laia maailma kunsti sildi all

Samal ajal kui Eestis kurdetakse rahapuuduse üle, jagub seda küllaga suguelundite viimiseks laia maailma kunsti sildi all – piire eemaldav kultuurimarksism saab rahaga toetatud.

Kultuuriministeerium (Indrek Saare aegne) andis 180 000 eurot Eesti osalemisele Veneetsia rahvusvahelisel kunstibiennaalil, mida korraldab Kaasaegse Kunsti Eesti Keskus – ja Eesti paviljoni teos kujutab “eluringi häbemete ja sürrealistlike elukate kaudu”. Kogu projekti maksumus on 230 000 eurot.

“”Projekti korraldava SA Kaasaegse Kunsti Eesti Keskuse direktori Maria Arusoo sõnul moodustavad teose põhiosa keraamilised suguelundid. „Nii kunstnik kui ka teised tiimi liikmed nimetavad neid objekte tussideks, vagiina kõlab liiga kliiniliselt, see ei sobi teosega kuigi hästi,” ütles Arusoo. On tõsi, et nii oma kujult kui ka värvikirevuselt on nimetatud skulptuurid küllaltki robustsed. Peale „tusside” on töös erinevaid absurdse, dadaistliku ja peaaegu sürrealistliku iseloomuga elukaid, kellel kõigil on teose kaudu jutustatavas loos kanda oma roll ja sõnum,” kirjutab Eesti Päevaleht.

“Peale installatsiooni valmistas Lemsalu projekti raames sarja väiksemaid munakujulisi häbemeskulptuure, mis korvikestesse asetatuna mõjuvad nagu lihavõttemunad, ümber triiksärkide kraed ja varrukad, mis jätavad „tussmunast” pea mulje,” jätkub kirjeldus. Selle “kunstiteose” autoriks on Kris Lemsalu.

Kunst on vaba ja kui Lemsalu soovib seda luua ning on vaatajaid, siis on see tema eralõbu, ja kui ta ise raha leiab, siis keegi kätt ette ei pane. Küll aga ei tohiks riik seda küsitavat “kunsti” toetada aegadel, kus riigieelarves jääb rahast kõvasti vajaka – näiteks Valga haigla sünnitusosakonna allesjätmine nõudnuks just selles suurusjärgus summat aastas.

Eesti kunsti saab esitleda ka vähem intrigeerivate ekspositsioonide kaudu, aga kultuuriministeerium valis just selle rahastamiseks sobivaks. “Arusoo sõnul ei ole Lemsalu poliitiline kunstnik, aga maailm, mis tema tööde kaudu sünnib, on praegusel ajal väga adekvaatne. „See äratas žüriiliikmetes, kes Lemsalu ei tundnud, automaatselt külgetõmmet,” märkis Arusoo.”

Praegu sünnib ju “euroopalike väärtuste” sildi all perverssuste kujundamine normaalsuseks, ja kuigi inimese suguelundid on normaalsus, pole normaalne nende alasti paiskamine kultuuriruumi. See viimane tegevus aga on osa kultuurimarksismi peale tungist, kus kõik moraalsed ja eetilised piirid on kõrvaldatud.

Eesti on juba tänu “äärmusparempoolsetele” saanud “natsiriigi” kuulsuse – nüüd saame tänu äärmusvasakpoolsetele “tussuriigi” kuulsuse.

Allikas: Facebook

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP