RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 17. mai 2019

MATTI ILVES: Le Pen kutsub Macroni järgima Charles de Gaulle'i eeskuju ja tagasiastuma, kui Le Pen´i partei saab rohkem hääli ELi valimistel

Varem lubati Prantsuse president Emmanuel Macron´ile mitte mingit pingutust, et takistada Marine Le Peni Rahvusliku Liidu parteid haarata rohkem kohti Euroopa Parlamendi valimistel.

Nüüd on Marine Le Pen esitanud härra Macronile „ultimaatumi” seoses Euroopa Parlamendi tulevaste valimistega, viidates kindral Charles de Gaulle'i pärandile.
Le Peni sõnul loovad Euroopa Parlamendi valimised usalduse hääl Macronile ja kui ta kaotab selle "usalduse hääle", peab ta järgima kindral de Gaulle eeskuju ja astuma tagasi.

„Me peame olema järjepidevad. Macron on partei liider. Ta paneb mängu kogu oma kaalu. Seega muutuvad need Euroopa Parlamendi valimised rahvahääletuseks Macroni vastu. Neil asjaoludel peab ta tegema nii kui kindral de Gaulle: kui ta kaotab, siis peab ta lahkuma, ”ütles poliitik telekanalile LCI.
De Gaulle lahkus Prantsuse presidendi ametikohalt aprillis 1969, pärast tema senati kavandatud reformi ja kohalike omavalitsuste valimistel ei saanud ta üleriigilise rahvahääletuse ajal rahva heakskiitu.

Le Pen süüdistas Prantsuse presidenti ka miljonite kodanike ignoreerimises ja isegi nende vastu võitlemises.
Varem märkis Pariisi ajaleht, et Prantsuse president Emmanuel Macron lubas teha kõik, mis tema võimuses, et vältida Marine Le Peni partei võitu ELi parlamendivalimistel.

Hiljutine Ipsose küsitlus näitas, et eelseisvatel Euroopa Parlamendi valimistel ületab Rahvuslik Liit (RN) Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni La Republique En Marche'i, saades 22% häältest.
Küsitluse kohaselt oleks Macroni REM-partei omakorda veidi maha jäänud - 21,5 % häältest.

Arvata on, et see vahe kasvab Le Pen´i kasuks ja Marine Le Pen´ist võib nüüd tõesti saada Prantsusmaa president.

Kasutatud allikas: https://voiceofeurope.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP