RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 11. juuni 2019

MATTI ILVES: KAS SEE VÕIMULIIT PÜSIB 4 AASTAT?

Arvan, et ei püsi, sest peaminister Ratas on juba maininud, et koalitsioon hakkab lagunema seestpoolt. Ega siin ei ole ka midagi imestada, sest EKRE-l on väga raske teha koostööd ajutiselt eestimeelseteks maskeerinud kartellierakondadega.
Alles hiljuti kirjutas Tiit Madisson artikli "Esimesed tõsised karid uue võimuliidu teel", SIIN, kus samuti kahtleb selles.

EKRE lubas korraldada rahvaküsitlusi, koos Euroopa Parlamendi valimistega, aga need küsitlused jäid korraldamata. Ilmselt teiste võimuliidu erakondade vastuseisu tõttu.

1.Henn Põlluaas: "Ja seetõttu ongi meil ettepanek  korraldada rahvahääletus ÜRO globaalses rändepaktis ja hääletamissedelile kanda küsimus “Kas pooldate Eesti Vabariigi osalemist ÜRO globaalses rändepaktis?” ja lahtrid vastustega “jah” ja “ei”. Midagi muud keerulist sellega ei ole. ...
Nüüd lõpuks jõudis see ka komisjoni ja täna siia ning kolme kuud enam Riigikogu valimisteni ei ole. Sisuliselt ei ole seda referendumit võimalik selle tähtajaga läbi viia. Aga kuna sellel on kaks lugemist, siis vahepeal on võimalik viia sisse parandus, et mitte viia referendumit läbi 3. märtsil koos Riigikogu valimistega, vaid hoopistükkis Euroopa Parlamendi valimistega mai lõpuks, ja selleks on meil piisavalt aega, et see korraldada."

2. EKRE soovis need perekonnaseaduses toodud sätted raiuda ka põhiseadusesse ja selleks korraldada referendumi, vaid sellise täpsustusega, et perekond luuakse vaid ühe mehe ja ühe naise vahel, et ära hoida vasakpoolsetle-liberaalidele väga meeldiv nõnda-nimetatud "kärgperede" variant, kus lapsel võivad tekkida 2 isa või 2 ema ja samuti moslemimaades levinud "perekonnad", kus ühel mehel võib olla mitu naist.

Perekonnaseadus
1. peatükk ABIELU SÕLMIMINE
§ 1.  Abielu sõlmimise eeldused
(1) Abielu sõlmitakse mehe ja naise vahel.

§ 10.  Abielu tühisus
Abielu on tühine, kui:
 1) abielu on sõlminud samast soost isikud;
[RT I, 29.06.2014, 3 - jõust. 09.07.2014]

Mina igatahes ootasin neid rahvaküsitlusi kuni viimase hetkeni. Nii, et vastuolud on päris suured ja vaevalt see võimuliit 4 aastat vastu peab.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP