RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 23. november 2016

Marine Le Pen on tõusnud populaarseimaks presidendikandidaadiks Prantsusmaal

Prantsusmaal on viimaste küsitluste kohaselt tõusnud populaarseimaks presidendikandidaadiks Front National’i liider Marine Le Pen. Teda toetab 29 protsenti vastanutest ja sellega edestab ta oma lähimat rivaali kaheksa protsendipunktiga.

2012. aasta presidendivalimistel jäi Le Pen esimeses valimisvoorus kolmandaks, kogudes 17,9% häältest. See oli aasta peale seda, kui ta oli tõusnud Front National’i juhiks. Tookord valimised võitnud praegune Prantsusmaa president François Holland sai 28,6 % häältest. Kuid nüüdseks on Front National kogunud üha suuremat populaarsust ja Marine Le Penist on saanud 2017. aasta presidendivalimiste suursoosik.

Isegi Prantsusmaa peaminister Manuel Valls pidi hiljuti tunnistama, et Le Peni võit on pärast Donald Trumpi tõusmist USA presidendiks täiesti reaalne. „Kui Le Pen jõuab teise vooru, on tema vastaseks kas paremtiiva või vasaktiiva kandidaat. Sellega muutuks poliitiline tasakaal täielikult,“ ütles Valls.
Pühapäeval ütles Le Pen BBC kanalil Andrew Marri jutusaates – kuhu, nagu tunnistas Marr, ei oleks Le Peni enne Trumpi presidendiks saamist iial kutsutud –, et just Donald Trumpi võit tegi võimalikuks selle, mis varem tundus võimatuna. „See oli päris kindlasti lihtsa inimese võit eliidi üle. [—] See oli globaalne revolutsioon,“ ütles Le Pen.

Marine Le Peni juhtimisel on Front National tõusnud Prantsusmaa poliitmaastikul nn peavoolu erakonnaks. 2014. aastal võitsid nad Prantsusmaal Euroopa Parlamendi valimised, kogudes 24,9% häältest, mis tagas neile 21 kohta Prantsusmaa 74 kohast parlamendis. Aasta hiljem koguti Prantsusmaa kohalike omavalitsuste valimistel teises voorus 27,1% häältest ja sellega saadi 356 kohta omavalitsustes üle kogu maa.

Allikas: Breitbart.com  (tõlkinud Triin van Doorslaer)

Allikas:  http://uueduudised.ee/poliitika/marine-le-pen-tousnud-kusitluste-kohaselt-populaarseimaks-presidendikandidaadiks-prantsusmaal/

2 kommentaari:

Lesko 23. november 2016, kell 15:59  

Le Pen saab presidendiks sel juhul kui peavoolta vastu taas sõda ei alusta. Küll hirmutati rahvast venemaaga ja siis jälle tont teab millega.
Mis puudutab Trumpi siis viimastel päevadel taganeb ta lubadustest mis temast presidendi tegi. Lubadustest hakkas ta taganema vahetule pärast sõjajumal kissingeriga kohtumist. mis sealt lõpuks tuleb näitab aeg

maks 23. november 2016, kell 22:03  

Marine Le Pen on see proua
keda Mart Helme ja EKRE pelgavad kui vanapagan ristimärki. Asi on selles , et M.Le Pen prantsuse rahvuslane ja USA vastu. EKRE aga USA imetleja, lömitaja. Nas on täielikud vastandid: üks rahvuslane, teine võõrvägede sissetoomise kiitja.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP