RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 21. november 2016

MATTI ILVES: NATO ON MUUTNUD VENEMAA SUHTES LEEBEMAKS

Pärast Donald Trump´i valimisi USA presidendiks on NATO juhid võtnud "Reuters´i" teatel kasutusele hoopis "leebemaid toone" valitsuse suhtes Moskvas.
"Venemaa on meie suurim naaber, selleks ka jääb ja on eriti oluline hoida dialoogi kui pinged on suuremad ja esitavad erinevaid julgeoleku väljakutsed," ütles sõjalise liidu peasekretär Jens Stoltenberg teisipäeval Brüsselis.

Venemaa president Vladimir Putin ja tema tulevane USA kolleeg Trump rääkisid, et otsivad konstruktiivset koostööd. Samal ajal, ütles lahkuv USA president Barack Obama, et NATO partnerid kardavad tema järglase püüdeid.
Trump ja Putin tahavad teha koostööd võitluses rahvusvahelise terrorismi ja ekstremismi vastu teatas Venemaa president, siin mõlema riigi jõupingutused ühendatakse. Putin ja Trump pakkusid dialoogi partneritega oma esimeses telefonikõnes,  üteldi Vene avalduses. Ning selle aluseks on vastastikune austus ja mittesekkumise siseasjadesse.

Omavaheline lähenemine Trumpi ja Putini vahel on ajanud närvi eriti Ida-Euroopa riigid, kes kardavad Venemaa sissetungi oma territooriumile Ukraina eeskujul.
Trump ähvardas valimiskampaania ajal USA vägede kaitse äravõtmisega Euroopast, kui eurooplased ei suurenda kaitsekulutusi. Isegi NATO on juba välja töötatud sellised stsenaariumid, sest Saksamaa kaitsekulutused on näiteks vaid 1,1 % ja seetõttu seisavad paljud laevad ja lennukid tagavaraosade puudumise tõttu.
Euroopa Liidu liikmesriigid otsustasid nüüd edendada oma plaane ühise julgeolekupoliitika osas.

Kas sellised leebemad toonid NATO poolt Venemaa suhtes saavad olema püsivad, ei ole veel selge. Sest hiljuti vastu võetud NATO sõjalises doktriinis ja sellele kohe järgnenud Saksamaa sõjalises doktriinis peetakse Venamaad vaenlaseks.

Kasutatud allikas: https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/11/16/nach-trump-sieg-nato-spricht-ploetzlich-freundlich-ueber-russland/
________________
Minu ammune arvamus NATO-st, SIIN.

2 kommentaari:

maks 21. november 2016, kell 16:42  

Eesti peamine kapital
on veneviha ja oma maa pakkumine Venemaa vastu rünnaku baasiks.
See ei meeldi aga nii see on , kahjuks,

Anonüümne 23. november 2016, kell 02:23  

Eesti võiks üritada Venemaaga paremini läbi saada , äri ajada sest Venemaa on nagu must auk kuhu oma kaup saata ja Euroopa liidu ja NATO pärast sellest ilma jääda oleks lollus!!!

Ja kes hakkab oma Ukraina juttu ajama siis Krimmi rahvas on teinud oma valiku ja Ukraina väed isegi ei üritanud vastu hakata nendele rohelistele meestele nii , et Krimmist on nad (Ukraina) ilma ,, aga eks näis mis Donetski rahvavabariigist ja Luganski Rahvavabariigist saab, hetkel tundub , et Ukraina on ka neist aladest ilma.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP