RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 29. november 2016

Nigel Farage: Kui Marine Le Pen võidab Prantsusmaal, siis on Euroopa Liiduga lõpp

Suurbritannia iseseisvuspartei UKIPi endine liider Nigel Farage on astunud sammukese lähemale toetamaks eelseisvatel Prantsusmaa presidendivalimistel Marine Le Peni kandidatuuri. Farage’i sõnul teeb Le Peni presidendiks saamine Euroopa Liidu projektile lõpu peale.

Farage on sageli väljendanud muret Le Peni juhitud partei Front National’i suhtes ja on teatanud, et toetab valimiste esimeses voorus austusväärset euroskeptikut Nicolas Dupont-Aignani. Kuid kuna Dupont-Aignan tõenäoliselt teise vooru edasi ei saa, siis võib Farage asuda toetama Le Peni.
Farage leiab, et Le Pen on väga võimekas argumenteerija ja suurepärane debateerija, kuid kahjuks on ta Front National’i kandidaat ja see on partei, millel ei ole väga veenev ajalugu. 1972. aastal Marine Le Peni isa Jean-Marie Le Peni poolt asutatud partei on olnud seotud näiteks süüdistustega antisemitismis ja teiste sarnaste probleemidega. Marine Le Pen on püüdnud parteid sellest taagast vabastada ja tuua parteisse uut hingamist.

Farage selgitas oma väljaütlemisi järgmiselt: „Kõik sõltub olukorrast, seega peate minult uuesti küsima aprillis. Ma ei ole kunagi öelnud ühtegi paha sõna Marine Le Peni kohta, kuid ma ei ole ka kunagi öelnud ühtegi head sõna tema partei kohta.“
Peavoolumeedia on liigitanud nii Farage’i kui ka Le Peni nn paremaäärmuslaste hulka. Kuid UKIP ja Front National ei ole tegelikult mitte kunagi istunud Euroopa Parlamendis ühes ja samas fraktsioonis. Farage juhib Vaba ja Otsedemokraatliku Euroopa fraktsioon (EFDD) ja Marine Le Pen Rahvaste ja Vabaduste Euroopa fraktsiooni (ENF). Nigel Farage on varem püüdnud hoida distantsi Euroopa nn natsionalistlike parteidega, kuid näeb nende olemasolus suurepärast võimalust Euroopa Liidu hingusele saatmiseks.

Allikas: Breitbart.com 
FOTO: Reuters/Scanpix

Allikas: http://uueduudised.ee/valismaa/nigel-farage-kui-marine-le-peni-voidab-prantsusmaal-siis-euroopa-liiduga-lopp/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP