RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 27. november 2016

Urmas Espenberg: meid valmistatakse ette immigrantide senisest suuremaks vastuvõtuks

Valitsuse eelnõu kohaselt kavatseb riik kulutada võõraviha ennetuseks koolides ja lasteaedades 110 000 eurot.
Rahandusministeerium esitas valitsusele eelnõu, mille kohaselt eraldataks haridus- ja teadusministeeriumile Euroopa Liidu rändetegevuskavaga seotud kulude katmiseks valitsuse reservist 227 804 eurot, selgub valitsuse korralduse eelnõust.
Toetusest kõige suurem osa ehk 110 000 eurot on ette nähtud võõraviha ennetuseks. Selle raha eest on kavas luua haridusasutustes mobiilsed nõustamisgrupid, välja anda kaks metoodilist nõustamisraamatut õpetajatele ja muu hulgas käivitada kampaania “No hate speech”.

Õpilaspõhiseks toetuseks koolides ja lasteaedades on tänavu teisel poolaastal ette nähtud 17 700 eurot, sellest 10 200 eurot rändekavaga saabunud õpilaste starditoetusek. Ühekordseks keeleõppe lisarahastuseks Tartu Descartes’i koolis, Tallinna Laagna gümnaasiumis, Haapsalu põhikoolis ja Tallinna Kuristiku gümnaasiumis on ette nähtud 4000 eurot. 3500 eurot on ette nähtud seitsme lasteaias käiva lapse kohta keeleõppe kuludeks ja õpetaja töötasuks.
Kirjaoskamatute täiskasvanute keeleõppeks ja keeleõpetajate koolituse juhendite ning õppevara väljatöötamiseks on ette nähtud 50 052 eurot ning õpivalmiduse hindamise pädevuse tõstmiseks haridusasutustes haridustes samuti 50 052 eurot.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna nõuniku Urmas Espenbergi sõnul viitvad sellised ettevalmistused immigrantide senisest suurema vastuvõtu plaanile lähitulevikus. “Ühiskonda ja haridussüsteemi valmistatakse ette aina suurema hulga immigrantide vastuvõtuks ja tolerantsuse sundsuurendamiseks. Immigrantide hulga suurenemine võib aga paraku saada meie rahvusriigi luigelauluks, mis kutuurimarksiste-internatsionaliste muidugi ei häiri”

BNS-UU

Allikas: http://uueduudised.ee/yhiskond/urmas-espenberg-haridussusteemi-valmistatakse-ette-voormigrantide-suuremaks-vastuvotuks/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP