RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 10. november 2016

MATTI ILVES: RÕIVASE VALITSUS ON KUKUTATUD

Nii, Rõivase stagnatsioonivalitsus on nüüd kukutatud, hääletus oli üksmeelne. Aga kas Eesti Keskerakonna uuel liidril ja peaministrikandidaadil Jüri Ratasel jätkub ka tarkust kaasata valitsusse uued erakonnad Riigikogus, EKRE (konservatiividel paistab siiski soov olema vahevalitsusse minna) ja E.Vabaerakond eks seda näeb varsti.
Vaid siis oleks oodata ehk mingit edasiminekut ja suuremaid muutusi.

Sotsid on aga ilmselt kaljukindlat vastu EKRE-ga koos valitsust moodustama ja seetõttu võib arvata, et kui keegi uutest tulijatest uude valitsusse pääseb, siis oleks see vaid Vabaerakond. Väheusutav on variant, et Ratas loobub sotsisest ja valib uude valitsisse EKER ja E.Vabaerakonna. See oleks tegelikult praegu aga Eestile parim variant.

Kui aga Ratas moodustab valitsuse ainuüksi vanadest kartellierakondadest - KESK+SOTS+IRL, siis ma optimstlik küll ei oleks. See on ainult ümberrivistumine, kus reformikaid asendab Keskerakond. Jah, neil oleks Riigikogus enamusvalitsuse moodustamiseks piisaval arvul kohti: 27+15+14=56.
Selline häälteülekaal on neile täielikult piisav ja Ratasel on ka kõge kergem valitsust moodustada, arvan, et sellele loodavad ka Sotsiaaldemokraadid ja IRL. Läbirääkimisi alustatigi 3. erakonnaga ja teistelt lubati kasutada vaid ideid.

Tuleb aga oodata ära uus valitsus, alles siis saab midagi täpsemalt öelda.

1 kommentaari:

Lesko 10. november 2016, kell 14:45  

Parem oleks kui ekre ei saa vahevalitsusse. siis oleks neil suurem võimalus riigikogu valimistel.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP