RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 16. juuli 2012

Eesti KONSERVATIIVID on ainus erakond Eestis, kes avaldas vastuseisu EURO stabiilsusmehhanismile (ESM)

Eesti KONSERVATIIVID on roosad prillid põrandale visanud ja lubavad pöörata tagasi seadused, millised Eesti rahvast ja riiki kurnavad ning Euroopa Föderatsiooni soodustavad.

«Eesti Konservatiivne Rahvaerakond on seisukohal, et nüüd, kui ESM on kohtu poolt kuulutatud puhtalt poliitilise otsuse küsimuseks, on see leping samavõrd tühistatav, kui kehtima pandav,» selgitas EKRE juhatuse liige Mart Helme.

«Meil pole illusioone, et praegune Riigikogu koosseis jätkab 1940. aasta Riigivolikogu vaimses jäljes ning kiidab eesti rahvale hukutava ESM lepingu heaks. Konservatiivne Rahvaerakond seab oma tähtsaimate poliitiliste eesmärkide hulka saavutada lepingu võimalikult kiire tühistamine poliitilise protsessi käigus,» sõnas Helme.

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond on ainule erakond Eestis, kes vastustas end Euroopa stabiilsusmehhanismi (ESM) pooldajatele erinevalt kõikidest parlamendiparteidest (eurosotsialistidest SDE, vasak-tsentristidest Keskerakond, parem-tsentristidest IRL ja REF). Sellega asusid kosnervatiivid paati 9 riigikohtunikuga (19-st 10 ESM poolt, 9 vastu), kes nägid ESM'is Eesti põhiseaduse riivet vähemal või rohkemal määral.

"Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) peab ülimalt kahetsusväärseks riigikohtu otsust tunnistada ESM leping Eesti põhiseadusega kooskõlas olevaks. Riigikohus andis erakonna hinnangul sellega valitsusele ja riigikogule rohelise tule eesti rahva vaeseks maksmiseks ajaliste ja numbriliste piiranguteta. Rahvaerakond seab endale eesmärgiks tühistada võimalikult kiiresti Eesti osalus kõikides lepingutes, mis euroala võlgu eestlastele laiendavad," ütles erakonna esimees Margo Miljand.

Vt. EKRE avalduse tervikteksti SIIT

Riigikohus avaldas, et ESM-i alusleping ei ole põhiseadusega vastuolus, mis tähendab, et Eesti saab ESM-is osaleda. Otsus sündis napi häälteenamusega.

Kohus märkis samas, et vaidlustatud artikkel "piirab riigikogu finantspädevust, demokraatliku õigusriigi põhimõtet ja Eesti suveräänsust, aga piirang on õigustatud".

Riigikohus asus ESM-i aluslepinguga seonduvat analüüsima pärast seda, kui õiguskantsler Indrek Teder kinnitas, et tema hinnangul on leping põhiseadusega vastuolus.

Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP