RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 11. juuli 2012

MATTI ILVES: PALVE JÕUST JA KRISTLUSE JUURTEST EESTIS

Teadlased on teinud hiljuti kindlaks, et palvetades muutub tugevalt aju töö ja isegi sagedus, millisel töötab aju tavalisel ärkveloleku seisundis.
Aju töötab tavaolukorras sagedusel 15 MHz-i, aga sügava ja tõelise palve ajal sagadusel 3 MHz. Teadlsed arvasid, et sellisel sagadusel töötava ajuga ei ole võimalik olla teadvusel, aga see osutus siiski võimalikuks. Sellisel sagadusel töötab ka väikelapse aju.
Tõeks osutusid 2000 aastat tagasi Kristuse üteldud sõnad: "Laske lapsukesed minu juurde tulla". Palvetav inimene muutub justkui lapseks ja nüüd on see ka teaduslikult tõestatud. Tegelikult väikeapsed ei vaja kaitset, nad on kaitstud. Kaitset vajavad täiskasvanud inimesed ja selleks tuleb palvetada. Palve jõud on üllatavalt suur, ka see on kinnitust leidnud paljudes olukordades läbi ajaloo.

Tavaliselt eestlased, kes on ristiusu vastu, räägivad meile, et see toodi siia tule ja mõõgaga. See aga pole nii, Eestis oli arvastatav hulk ristiusulisi elanikke ja seda juba pikka aega enne muistset vabadusvõitlust. See oli lihtsalt vallutus, mida eelkõige Saksa kaupmehed (kes suures osas ka finantseerisid seda), rüütlid ja kirik viisid läbi ristiusu toomise sildi all. Kirstlus hakkas Eesti aladel levima 11. sajandil. Kristluse levikut meie aladel näitab ka eestlatele piiskopi määramine ja seda jälle kaua enne sissetungi: Fulco (Foulque), Prantsusmaalt La Celle'i kloostrist pärit munk, arvatavasti prantslane, kelle Lundi peapiiskop Eskil 1167. a. paiku Eestimaa piiskopiks pühitses.
See näitab, et meil pidi olema küllalt arvukas kristlik kogukond. Muidugi ei saanud eestlaste maakondi nimetada kristlikeks, sest enamus meie rahvast tunnistas kindlasti muistset usundit. Samas näitab see kõrget ühiskonnakorraldust, et salliti ka teiseusulisi, viha ja vastuhakk  lahvatas alles siis, kui tuldi siia vallutusretkedele.

4 kommentaari:

Anonüümne 11. juuli 2012, kell 20:41  

Kristlik palve on ainult üks viis Kõigega ja seega ka Enesega ühenduses olla ning sugugi mitte tõhusaim ja kõigile sobivaim viis. Seda eriti kui usutakse kristlust ja mitte ei olda Kristuses! Kristlik kirik on olnud läbi sajandite võimas terroriorganisatsioon (mitte segi ajada selle "terroriga" millega kuritegelik USA administratsioon tegeleb). Kaunist suve ja ühendust Tegelikkusega:)

Anonüümne 15. juuli 2012, kell 09:28  

paluks ka mingit linki vello helki materjalide leidmiseks. see aga on tõesti ilmselge ,et eestimaa oli juba enne nn. ametlikku ristisõda osaliselt kristlik maa. meenutaks siinkohal, et euroopa südamaalgi oli üks ristisõda 1500ndatel. vallutati ditmarschi talupojavabariik, samas oleks absurdne mõelda, et seal elanuksid mingid ristimata murjanid.

Matti Ilves 16. juuli 2012, kell 14:44  

Kahjuks linki pakkuda ei saa, see teave jõudis minuni ühest Nõmme Raadio saatest, kus esines Einar Laigna. Pean tema sõnu küllalt usaldusväärseiks, et seda ka teistele jagada.
See raadiosaade on vist siin:
http://rahvuslane.blogspot.com/2012/07/einar-laigna-raagib-nomme-raadios.html

Matti Ilves 6. oktoober 2012, kell 13:19  

Nii kui Vello Helk´i kirjast mulle selgus, on see fakt vale ja kohendasin vastavalt sellele ka kirjutist.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP