RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 20. juuli 2012

Raudmeeste mälestuspäev Sinimägedes 28.juulil

28.juulil 2012 toimub Ida-Virumaal Vaivara vallas Grenaderimäel (Ristimägi) iga-aastane 20. Eesti Relvagrenaderide Diviisi veteranide (20.ERDVÜ) kokkutulek, mälestamaks 1944. aasta Sinimägede suurlahingus langenud sõjamehi.
Vaatamata süsteemimeedia iga-aastasele faktiväänamisele antud üritust kajastades olgu mainitud, et tegemist oli ohvriterohkeimate Eesti pinnal peetud heitlustega. Kuna nendel kaitselahingutel, millega peatati 1944. aastal Punaarmee edasitung, oli ka Eesti Vabariigi põrandaaluse valitsuse toetus, saab neid käsitleda kui ”Eesti Vabariigi nimel ja huvides toimunud, seaduslikult õigustatud tegevust, kui vabadusvõitlust”.
Need mehed käisid siinse rahva nimel läbi tulest ja veest ning väärivad alatist austust. Kui kedagi võib nimetada raudmeesteks, siis just neid mehi.
Venemaa hirmus kohalikud valitsuse esindajad ei julge ka tänavu Sinimägedesse tulla, sest kardavad venelaste arvamust ning samuti ei kiida seda heaks nende Brüsselis resideeruvad käsuandjad. Kaitseminister minevat sellel hetkel sootuks puhkusele.
Huvitav, et puhkus viimasel viieteistkümnel aastal neil alati just Sinimägede ürituse aegu algab  :) .  Aga eks elamislubade ostjad ei taha lubada neil asjadest õigete sõnadega rääkida rääkimata osalemisest.

Allikas: http://staap02.wordpress.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP