RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 31. juuli 2012

EKRE: Aeg on küps otsedemokraatiaks

Eesti põhiseadused
Viimase 20 aastaga on Eestis enneolematult tugevnenud esindusdemokraatia roll ja kadunud on pea kõik võimalused peale valimiste muul viisil riigivõimu alt ülespoole mõjutada. Alates 2003. aastast ei ole toimunud ühtki rahvahääletust ja Eesti tulevikku mõjutavad otsused on tehtud Toompeal valijate arvamusest hoolimata. Riigikogusse kuuluvate erakondade arv on järk-järgult vähenenud ning tõeline opositsioon peavoolupoliitikale on Toompealt kadunud.
Rahvale võimu tagasiandmiseks näeb Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna programm ette järgmisi samme:
▪ Valimissüsteemi reform, valimiskünnise, -kautsjoni ja häälte ülekandemehhanismi kaotamine. Valituks osutub kandidaat, kes saab kõige rohkem hääli.
▪ Riigikogu saadikute sidumine mandaadiga. Valijatel peab olema õigus Riigikogu liige, kes ei seisa oma piirkonna valijate huvide eest, Riigikogust tagasi kutsuda.
▪ Presidendi otsevalimine. Samuti peab rahval olema õigus esitada vajaliku arvu allkirjade kogumise teel presidendikandidaate.
▪ Seadustame rahvaalgatuse. Kui vähemalt 25 000 kodanikku esitab eelnõu, peab Riigikogu selle menetlusse võtma. Kui vähemalt 25 000 kodanikku vaidlustab Riigikogu otsuse, tuleb antud küsimuses korraldada rahvahääletus.
▪ Arvutame Riigikogu saadikute palka mediaanpalga järgi, kaotame kõik nende lisatasud ja kompensatsioonid.
▪ Teeme kohtunikud, prokurörid ja politseiprefektid rahva poolt valitavateks.

Allikas:  http://www.ekre.ee/aeg-on-kups-otsedemokraatiaks/
__________________
Demokraatiast lugege lisaks veel SIIT.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP