RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 3. august 2018

Kaja Kallas Mart Helmele: massiimmigratsiooni pole olemas ning jutt terrorismist ja pagulastest on see, mida Venemaa õhutab

Mart Helme ja Kaja kallas presidendivalimiste aegu.
Järjekordses väitluses EKRE ja Reformierakonna liidrite vahel esitas Kaja Kallas terve rea kulunud valeväiteid ja paiskas taas lauale Kremli-kaardi.
Neljapäeval kohtusid otsesaates “Otse Postimehest” esireformar Kaja Kallas ja rahvuskonservatiivide liider Mart Helme ning mõistagi ei piirdunud jutt sõbraliku lobisemisega.

Tulisem osa algas sellest, kui Kaja Kallas tõi välja oravapartei ja EKRE erinevused, milleks olevat see, et nemad ei õhutavat viha ja reformikad olevat ka euromeelsed, erinevalt rahvuskonservatiividest, kes tahtvat olla üksi.

Mart Helme parandas kõigepealt saatejuhti, lükates ümber väite, et EKRE lärmab; teiseks teatas ta, et erakond ei kavatse Eestit välja viia ei Euroopa Liidust ega NATO-st, kuid ei soovi Euroopa Ühendriike, mida praegune Euroopa Komisjon üritab läbi suruda.
“EL-iga ühinemise referendumil ei andnud eesti rahvas mandaati ei massiimmigratsiooniks, Euroopa föderaliseerimiseks ega ka nn euroopalike väärtuste maaletoomiseks, mida meile praegu peale surutakse väitega, et muidu Euroopa meid ei kaitse,” selgitas Mart Helme.

Kaja Kallas väitis seepeale, et EKRE kütvat ainult hirme üles ega pakkuvat mingeid lahendusi, massiimmigratsiooni ohtu polevat üldse olemas ning see, kui rahvusriigid enda eest võitlevad, olevat “nende huvides, kes ei taha, et Euroopa Liidul hästi läheb, ja selleks on Venemaa!”

Mart Helme ennustas, et sellise pealesurumise poliitikaga, mida Euroopa Komisjon praegu ajab, laguneb Euroopa Liit varsti, sest näiteks Ungari, Poola, Austria ja Itaalia on juba selgelt sellele vastandunud. Ta rõhutas, et Euroopa Komisjon võtab rahvusparlamentidelt ära õigusi, millega Kaja Kallas muidugi ei nõustunud.

Saatejuht Mariann Võsumets päris, milliseid asju hakkab EKRE alla neelama, kui koalitsioonipartner talt seda valitsusse pääsemiseks nõuab, ja Mart Helme kinnitas, et mitte midagi alla ei neelata. Kuna jutt läks taas immigratsioonile, millest Mart Helme rääkis mitte kui Euroopa Liidu kodanike vabast liikumisest, mis on loomulik, vaid kui inimkaubandusest üle Vahemere, väitis Kaja Kallas taas, et jutt käib millestki, mida pole olemas, vähemalt mitte Eestis.

“Terrorismi- ja pagulasteema ongi ju see teema, mida Venemaa õhutab ja EKRE kütab üles probleeme, mida pole sellisel kujul olemas,” väitis ta. Seepeale tuletas Mart Helme meelde hiljutisi terroriakte meie lähinaabruses Soomes ja Rootsis ning sõnas, et see jääb ka Kallase-suguste südametunnistusele, kui see kord ka siin reaalsuseks saab.
Kuna saatejuht arvas endiselt, et EKRE on vaid ühe teema peal väljas ja “Ülekaal tapab rohkem kui terrorism, ja tegelege parem tervisteemaga!”, siis tutvustas Mart Helme ka seda, et EKRE tõstatab valimiskampaanias üles nii tervishoiu-, maksu- kui ka justiitsreformi teema.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/kaja-kallas-mart-helmele-massiimmigratsiooni-pole-olemas-ning-jutt-terrorismist-ja-pagulastest-on-see-mida-venemaa-ohutab/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP