RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 24. august 2018

MATTI ILVES: EESTI 200

"Postimees" teatas palkirja all: "Eesti 200 loob sügisel erakonna mis läheb 2019. aasta riigikogu valimistele." Nende põhiliseks kõneisikuks on Kristina Kallas, kelle ema on venelane ja Facebookist lugesin, et ema oli tõenäoliselt üks omaaegne "Interrinde" juhtfiguur Ida-Virumaal.
K.Kallas: "Tõdesime kahjuks suvel, et erakonnad on hakanud suve jooksul välja tulema lubadustega, mis vajuvad taaskord lühiajaliste ja lihtsate lubaduste sohu. Sellised klassikalised ja populistlikkud rahajagamise lubadused, millega meie ei rahuldu. Usume, et sellega alahinnatakse ka Eesti valijat. Ka valija tahab näha pikka visiooni ja plaani Eesti jaoks."

Tänapäeva kiiresti muutuvas poliitikas on pika plaani tegemine ülimalt riskantne ja võib öelda, et igati ebareaalne. Raseke on tulevikku ette näha isegi Riigikogu ühe ametisokeku pikkuselt. Seega näib olevat tegemist tõeliste populistidega. "Eesti keele seletav sõnaraamat" ütleb populismi kohta: "Rahvapärasust, (odavat) populaarsust taotlev poliitika, võimule pürgimisel rakendatav demagoogia sugemetega poliitiline tegevus."
Eesti 200 pidi küll olema Eesti huvide ees väljas (lihtsalt geograafiline mõiste nendele), kuid see ei tähenda sugugi, et peetakse silmas Eesti rahvusriigi ja eestlaste huvisid.

Kristiina Kallas on töötanud: 2007–2015 oli ta poliitikauuringute keskuse IBS juhatuse liige, kus ta tegeles lõimumise ja rändealaste poliitikauuringutega. Aastatel 2011–2015 oli ta MTÜ Eesti Pagulasabi juhatuse esimees(!), 2015. aastast on ta Tartu Ülikooli Narva Kolledži direktor. Ise pidi ta elama siiani Tartus.
Kallas tunneb muret veel, et avatud rahvuslus (kentsakas mõiste) peab muutuma vähem etniliseks; riik on pagulased unarusse jätnud ja et kuidas päästa eestivenelane poliitilisest pantvangist?
Eesti 200 toetab lisaks veel homoseksuaale ja nende propagandat.

Sellised on siis Eesti 200 mõtted nende peamise kõneisiku ja eestvedaja suu läbi, kes kandideerib ilmselt ka loodava partei juhi kohale. Neil on praegu kõigest veidi üle 200. liikme, aga on vaja saada vähemalt 500 värvatud inimest.
See loodav partei ei ole kuidagi usaldusväärne! Tõenäoliselt moodustub sellest uus "Vabaerakonna" sarnane segaste vaadatega erakond, aga kindlasti veel palju hullem meie rahvusriigile ja Riigikogusse saades üks kareellierakondade kindel tagisammas.

Seega EKRE-l ei ole vaja karta oma toetajate ja veel mitte otsusele jõudnud eestimeelsete valijate kaotust sellisele parteile.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP