RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 24. august 2018

Uuringujuht: EKRE populaarsuse kasv ei ole juhuslik

EKRE suvepäevad toimusid augusti algul Valgemetsas.

BNS-i ja Postimehe tellitud uuringufirma Kantar Emor kuu keskel läbiviidud küsitlusest selgub, et EKRE toetus oli 21,2 protsenti, mis on vaid 0,6 punkti võrra väiksem kui juulis.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) reitingu püsimajäämine pärast juulis toimunud tõusu näitab, et EKRE populaarsuse kasv ei olnud juhuslik, tõdes uuringufirma Kantar Emor uuringujuht Aivar Voog.

“EKRE augusti tulemus on praktiliselt sama, mis oli juulis, mis näitab selle erakonna tõusu mittejuhuslikkust,” ütles Voog neljapäeval, kommenteerides BNS-i ja Postimehe tellimusel Kantar Emori augusti keskel läbiviidud küsitluse tulemusi.

“EKRE tegemisi suvisel vaikeluperioodil on ka rohkelt kajastatud sotsiaalmeedias, mida näitavad Eesti Meediuse andmed juulikuu kohta, mis kindlasti peegeldab inimeste huvi tõusu selle erakonna tegemiste vastu,” lisas Voog.

Uuringu kohaselt oli Reformierakonna toetus augustis 29,8 protsenti, mis on 0,2 protsendipunkti võrra kõrgem kui juuli lõpus. Keskerakonda toetas augustis 23,8 protsenti, mis on sama suur reiting kui juulis. EKRE toetus oli 21,2 protsenti, mis on 0,6 punkti võrra väiksem kui juulis.
Eestlaste seas oli Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) 24,1 protsendiga suuruselt teise toetusega poliitiline jõud, venekeelsete kodanike seas oli EKRE kolmanda toetusega ehk 12,4 protsendiga.

Meeste seas on EKRE kõige populaarsem erakond — teda toetas 28,6 protsenti mehi, naistest on rahvuskonservatiivide poolt 15%.

Tööandjate hulgas on kõige populaarsem taas Eesti Konservatiivne Rahvaerakond — iseendale tööd andvate vastajate hulgas toetas EKRE-t 31,4 protsenti, järgnes Reformierakond 29,2 protsendiga.

EKRE on Eestis ainus erakond, kelle positsioon populaarsustabelites aina paraneb ja kõikumised on seejuures väikesed, mis näitab toetuse stabiilset kasvu.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/uuringujuht-ekre-populaarsuse-kasv-ei-ole-juhuslik/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP