RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 11. august 2018

Võlgades Itaalia viskas Brüsselile kinda

Giuseppe Conte (paremal) juhitud Itaalia valitsus on rahanduspoliitika vallas kokkupõrkekursil Jean-Claude Junckeri tüüritava Euroopa Komisjoniga. Foto: Scanpix

Itaalia peaminister Giuseppe Conte on hoiatanud Euroopa Komisjoni, et kavatseb kaitsta oma üüratus võlaikkes maa majanduslikke huve ning asetada need Euroopa huvidest kõrgemale.

Conte ütles Roomas korraldatud pressikonverentsil, et tema valitsus valmistub esitama Brüsselile “väga tõsiseid” nõudmisi ning väitis, et nende kava võlakoorma vähendamiseks sisaldab “punaseid jooni”, millest komisjoni on juba teavitatud.
Juulis on Itaalia hirmuäratav 2,1 triljoni eurone riigivõlg kasvanud 1,6 protsendi võrra, kirjutab Daily Express viitega Eurostati andmetele.

Käesoleva aasta alguses moodustas Itaalia riigivõlg 131,8 protsenti sisemajanduse kogutoodangust, mis tähendab seda, et Viie Tähe Liikumise ja Liiga valitsuse juhtimise all on kohustuste koorem kasvanud.
Samal ajal on erakondade liidrid ja asepeaministrid Luigi Di Maio ja Matteo Salvini nõudnud vabastust Euroopa Liidu poolt kehtestatud kasinusest.
Eriliselt armastab Di Maio rõhutada riigis valitsevat “eriolukorda” ehk viit miljonit vaesuses elavat inimest, kelle toetamiseks tuleb lähikuudel leida vajalikud “investeeringud”.

Allikas: http://objektiiv.ee/volgades-itaalia-viskas-brusselile-kinda/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP