RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 15. jaanuar 2019

Äärmuslased peksid Saksa immigratsioonivastase poliitiku poolsurnuks

Äärmuslaste poolt poolsurnuks pekstud AfD Bremeni osakonna juht Frank Magnitz haigevoodis, 7. jaanuaril 2019. Foto: Scanpix

Esmaspäeval tungisid kolm kaetud näoga meest kallale immigratsioonivastase erakonna Alternatiiv Saksamaale (AfD) Bremeni osakonna juhile Frank Magnitzitile ja peksid ta puidust esemega poolsurnuks. Politsei usub, et rünnak oli poliitiliselt motiveeritud. 

Politsei aruande kohaselt leidis intsident aset esmaspäeva pärastlõunal Bremenis Goethe väljaku läheduses, pärast seda kui Saksa parlamendi alamkoja liige Magnitz (66) oli lahkunud kohaliku ajalehe Weser-Kurier poolt korraldatud uue aasta vastuvõtult. Talle tungisid kallale kolm maskeerunud meest, kes lõid ta puidust esemega oimetuks ning peksid teda pähe, kui ta maas lamas. Rünnaku peatas üks mööduv ehitustööline. Haiglasse viidud Magnitzil tuvastati rasked kehavigastused ning politsei otsib jätkuvalt kolme kuriteo toimepanijat ning usub, et rünnak oli poliitiliselt motiveeritud.

Haiglavoodis lebav Magnitz ütles, et ta ei näinud ründajaid ega kuulnud neid ka midagi ütlemas, kuid lisas, et ta on edaspidi selles kandis jalutades igatahes ettevaatlikum. Magnitzi sõnul jätavad arstid ta tõenäoliselt kuni nädalavahetuseni haiglasse.

Üldine hukkamõist
“Täna on sünge päev Saksa demokraatia jaoks,” seisab kirjas erakonna ametlikus avalduses. AfD juht Jörg Meuthen nimetas seda rünnakut oma säutsus “argpükslikuks ja tülgastavaks.”
Saksa liidukantsler Angela Merkeli pressiesindaja Steffen Seibert leidis oma säutsus samuti, et see “brutaalne rünnak” tuleb “teravalt hukka mõista” ning väljendas lootust, et “loodetavasti õnnestub politseil rünnaku toimepanijad peagi tabada.”
Ka Saksa välisminister Heiko Maas väljendas arvamust, et hoolimata poliitilistest erimeelsustest ei ole vägivalla kasutamine mitte kuidagi õigustatav: “Igaüht, kes sellise kuriteo sooritab, tuleb karistada.”

Sama leidis ka endine roheliste kaasjuht Cem Özdemir ning mõistis selle vihast kantud rünnaku hukka: “Vägivallale ei ole mingit õigustust, isegi mitte AfD vastu suunatud vägivallale.”
Isegi Saksa Sotsiaaldemokraatliku Erakonna parlamendiliige Johannes Kahrs leidis, et “vägivald ei ole kunagi aktsepteeritav” ning “igasugune äärmuslus on jama.” Samuti soovist ta Magnitzile kiiret paranemist.
Saksamaa president Frank-Walter Steinmeier kirjutas Magnitzile, et väljendada oma pahameelt rünnaku osas: “Meie demokraatia vajab argumenteeritud vaidlusi, isegi kui need teravaks lähevad. Kuid me ei tohi kunagi lubada poliitilist vägivalda – olenemata sellest, milliselt poolelt see tuleb.”

Rünnakute jada
Pärast seda, kui immigratsioonivastane AfD 2017. aasta septembris 13% toetusega parlamenti pääses, tõi see Saksamaal kaasa korraliku poliitilise maavärina. Kuigi erakond on suutnud leida arvukaid poolehoidjaid ning neile prognoositakse veelgi tugevamat tulemust tänavu mais aset leidvatel Euroopa Parlamendi valimistel, on nad suutnud tekitada ka omajagu furoori ning muutunud seeläbi oma vaenlaste sihtmärgiks.

Eelmisel nädalal plahvatas AfD Saksimaa kontori lähedale prügikasti peidetud lõhkeseade, mis tekitas kahjustusi ka kontorile. Kolm kahtlusalust peeti küll kinni, kuid vabastati peagi piisavata tõendite puudumist tõttu.
Eelmisel nädalavahetusel soditi aga Alam-Saksis kohaliku AfD poliitiku kodu graffitiga ning erakonna kontorit rünnati värvipommiga.
Alates detsembri keskpaigast on Saksa politsei registreerinud kaheksa AfD kontorite vastu suunatud rünnakut.

Erakonna kaasjuhid Alexander Gauland ja Alice Weidel on nimetanud viimast rünnakud poliitikute ja meedia poolt nende vastu õhutatud vihkamise tagajärjeks. Eile oma Facebook’i seinal avaldatud videokommentaaris ütleb Alice Wiedel, et on “sellest jälgist teost täiesti šokeeritud” ning saab vaid nentida, et “ässitustöö AfD vastu ning meedia käitumine demokraatlikult valitud erakonna suhtes on viimaks vilja kandnud.” Lisades, et:
“See argpükslik tegu tuleb täielikult hukka mõista. See vägivald on jõudnud nüüd hoopis uuele tasemele. Alles eile pandi toime pommirünnak meie kontori vastu Döbelnis ning täna peksti juba üks AfD parlamendisaadik brutaalselt läbi.”


Toimetas Martin Vaher. Allikad: Deutsche Welle, The Local, Voice of Europe

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP