RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 21. jaanuar 2019

Soomes pääsevad tänavu vabadusse 14 eluaegse karistuse saanud vangi, teiste seas laibatükeldaja, inimsööja ja elusalt põletaja

Kohtu otsusega pääsevad tänavu Soomes vabadusse 14 isikut, kellele määrati algselt eluaegne vanglakaristus. Nende seas on sarimõrvar, laibatükeldaja, inimsööja, elusalt põletaja.
Oma abikaasa surmanud mees pääses eluaegsest vanglakaristusest 12 aastase vangistusega. Kaks meest maha lasknud mõrvar pääses eluaegsest 18 aastaga. Keskmine ära istutud aastate arv on tänavu vabadusse pääsevatel „eluaegsetel” 14 aastat ja 10 kuud, vahendab Iltalehti.

 Kuus vabadusse pääsevat mõrtsukat kasutasid tulirelva, kuus terariista. Kolm tükki panid mõrva toime põletades, kaks kägistades ja kaks rusika või haamriga lüües.
 Helsingi ringkonnakohtu andmetel on praegu eluaegsete vangide keskmine ära istutud aeg 14 aastat ja 6 kuud. Tänavu vabanevate seas on aga 8 isikut, kelle vangistus jääb palju lühemaks, ühel juhul koguni 12 aasta pikkuseks. Kuue mõrtsuka puhul oli karistus üle 15 aasta.

Esimesena pääseb vabadusse oma naistuttava elusalt põletanud mees. Tema vabaneb juba esmaspäeval, 21. jaanuaril. Eluaegne vanglakaristus tähendas tema jaoks 13 aasta ja 6 kuu pikkust vangistust.
Seejärel vabaneb julm sarimõrvar. Esimese ohvri ta kägistas, ülejäänud kaks pussitas surnuks. Alla 40-aastane mees pääseb vabadusse pärast 16 aasta ja 6 kuu pikkust vangistust. Ta vabaneb 1. veebruaril.
Kuu hiljem vabaneb kuulsa laibatükeldaja, uusaastaööl vabanenud Virpi Butti kuriteokaaslane, inimese söömises süüdistatud Janne Hyvönen. Kohus leidis, et 15 aastat ja 9 kuud oli piisav Soome ühele julmemale mõrtsukale.
Kõik tänavu vabanevad „eluaegsed” on mehed. Nende ohvrite hulgas on 11 meest ja 7 naist. Kolm naistest olid meeste abikaasad, üks endine naistuttav.
Soome kriminaalhooldusamet oli vastu nelja isiku vabastamisele. Kohus otsustas aga teisiti. Enamikul juhtudel põhjendati vabastamist sellega, et vang on õppinud ameti, millega tsiviilelus hakkama saab, samuti on isikul ootamas pere ning eluase ja töökoht.

______________
Ega meil ka olukord palju parem ei ole, sest vabadusse lastakse praegu igasugused retsidivistid. Seda tehakse peamiselt seepärast, et jätta E. Liidule paremat muljet, Eestis on nüüd palju vähem vnge!
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP