RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 12. jaanuar 2019

Evelin Poolamets: Peale eile õhtust tapmisähvardust Ida-Virumaa EKRE Facebooki lehel...

Peale eile õhtust tapmisähvardust Ida-Virumaa EKRE Facebooki lehel on minuga võtnud ühendust paar inimest, et pakkuda meie kandidaatidele kaitset kampaania tegemise ajal. Aitäh teile! Pikemalt samal teemal räägib Martin Helme:

"Seoses hoogustunud rünnakutega EKRE kandidaatide vastu avaldas erakonna Riigikogu fraktsiooni esimees Martin Helme sotsiaalmeedias postituse, milles hoiatab, et kui riik rahvuskonservatiive ei kaitse, tuleb neil seda endil teha.

“Ütlesin juba suvel, et oodata on kõigi aegade kõige jõhkramat ja räpasemat kampaaniat. Nägime seda juba Tarandi mikrofoni- ja Eesti 200 lapsekärurünnakuga. Täna siis tuli kaks uut tõsist jätku. Tallinnas soditi meie plakatid ära ja Ida-Viru kandidaadid said kollektiivselt tapmisähvardused. Tuletan meelde, et Jaak Madisonile tehti jõulude ajal samuti tapmisähvardus sotsipartei liikme poolt.

Loomulikult pöördume politseisse, sest plakatite sodimine on kampaania häirimine ja poliitilise meelsuse avaldamise takistamine. See on üheselt kuritegu Eestis. Arvestades seda, et Tallinnas on Suur Vend väga suur ja kõik kohad kaameraid täis, peaks süüdlased kiirelt tuvastatama.

Tapmisähvarduse peale sotsiaalmeedias on riik varem päris karmilt reageerinud – viitan Martin Kattai ähvardusele tollase peaministri Rõivase suhtes. Väga jõuline uurimine (läbiotsimised, arvutite konfiskeerimised, vahi alla võtmised) ja kiire kohtuprotsess lõppes süüdimõistmisega. Kui nüüd ei käituta sama standardiga, kinnitatakse seda, et Eesti ei ole õigusriik ja erinevatele inimestele kehtivad eri reeglid.

Nüüd on see koht, kus kõik need sallivuslased, kes aastavahetuse kõnedes pea õlal kurtsid, et Eesti poliitika on kuidagi karuseks läinud ja arutlesid, millal me küll nii kurjaks läksime, võtavad uuesti sõna ja ütlevad, et kampaania takistamine ning kandidaatide ähvardamine ja ründamine ei ole vastuvõetav.

Sellises õhustikus ei saa demokraatia ellu jääda. Kui muidu endas jõudu ei leia EKRE kaitseks sõna võtta, ammutage eeskuju oma vaimselt emalt Angela Merkelilt, kes mõistis üheselt hukka AfD saadiku peksmise Saksamaal. Lausa Saksa sotsid ütlesid, et “isegi” AfD puhul ei ole selline käitumine aktsepteeritav. President, peaminister, spiiker, näidake, et te ei muretse ainult omade pärast, vaid tõepoolest demokraatia toimimise pärast.

Ühtlasi tasuks nüüd Eesti meedial korra peeglisse vaadata ja tunnetada vastutust taolise ühiskondliku õhustiku tekkimise eest. Kui ikka iga päev vehitakse suuremate peavooluväljaannete külgedel natsimalakaga ja kujundatakse hoiakut, et ühte parteid võib sõimata ja laimata, ähvardada ja mõnitada, et nendevastane poliitvägivald a la Tarand on igati õige, siis järgmine samm ongi kergemini erutuvate sallivuslaste vägivallategevus EKRE liikmete, kandidaatide ja ürituste vastu. Meedia, see on teie tehtud!

Ja lõpetuseks tõsine järelemõtlemise koht kõigile neile, kes seda vägivalda kas valjusti või vaikides heaks kiidavad. Kui riik meid ei kaitse, siis peame me end ise kaitsma. Kas sallivuslased seda tahavadki, et EKRE hakkaks organiseerima oma kaitseüksusi? Olge ettevaatlikud oma soovidega, need võivad täide minna!”
Allikas: Facebook

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP