RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 18. jaanuar 2019

MATTI ILVES: MIS SAAB BREXIT´IST?

Meie ajkirjanduse teateid ei maksa Brexitiga seoses üldse usaldada, sest Suurbritannia poliitikuid ja rahvast näidatakse seal täielike idiootidena, kes ei tea üldse mida nad tahavad. Euroopa Komisjonist üteldi juba läbirääkmiste algul, et nad annavad Ühendkuningriikidele ja Kesk-Euroopa rahvastele õppetunni, et keegi ei sooviks enam lahkuda impeeriumist Euroopa Liit!

Ega ka nüüd ei ole ELis midagi muutunud, sest peale hääletust Suurbritannia alamkojas, kus Theresa May Brexiti leping kukkus kolinal läbi, kava toetas vaid 202 rahvaesindajat, vastu oli 432.
Seepeale teatas kohe Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker, et ta kahetseb sellist häältustulemust ja nüüd tuleks algatada kohe tagasivõtmismenetlus ja see oleks õiglane kompromiss ning parim võimalik tehing kui britid jääksid liitu! Taoline väljaütlemine näitab seda, et E. Liit kardab Suurbritannia lahkumist lepinguta.
Arukamalt käitub siin Prantsusmaa, sest kiirendab pärast Brexiti-leppe ülekaalukat tagasilükkamist Briti parlamendis ettevalmistusi Suurbritannia Euroopa Liidust kokkuleppeta lahkumiseks. Ka Saksa välisminister Heiko Maas ütles pärast Euroopa Liiduga saavutatud lahkumisleppe läbikukkumist Briti parlamendis, et 29. märtsiks kavandatud Brexiti edasilükkamisel ei ole mõtet.

Theresa May Brexiti leping oli tõeline allaandmine Euroopa Liidule ja lausa katastroofiline, ega muidu Brexiti üks käilakujudest Boris Johnson ei oleks lahkunud sellise lepingu koostamise juurest juba ammu. May leping tähendab tegelikult Brexiti mittetoimumist ja Ühendkuningriikide jäämist Euroopa Liitu ilma hääleõiguseta!
See on veelgi hullem, kui on "iseseival riigil" Norral E. Liiduga sõlmitud leping, mis on teinud riigi täielikult ELi käpiknukuks.

Tegelikult Suurbritannial ei olegi enam teist võimalust, kui lahkuda ilma lepinguta. Kaarte segab siin vaid Suurbritannia Tööpartei, nad teatasid pärast eilset läbikukkunud Brexiti-plaani hääletust, et plaanivad alustada peaminister Theresa May umbusaldamist, see umbusaldus kukkus juba napilt läbi. Samuti soovivad nad saada võimule ja korraldada uue referendumi.
Tööpartei on külvanud rahva huhulgas hirmu ilma leppeta lahkunise osas, paisatud on müügile toiduainete pakid perekondadele, millest peaks piisama üheks kuuks tavalisele perekonnale jne.

Meil jääb ainult oodata ja vaadata, mis edaspidi saab.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP