RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 9. jaanuar 2019

Henn Põlluaas: On ikka väga hale küll, kui EKRE poliitilistel oponentidel puuduvad igasugused sisulised argumendid

On ikka väga hale küll, kui EKRE poliitilistel oponentidel puuduvad igasugused sisulised argumendid, millega kritiseerida meie programmi ja nad tulevad selle asemel välja väljamõeldiste, demagoogia ja valedega.

Näiteks kuulutas Kaja Kallas, et EKRE ohustab Eesti põhiseaduslikku korda ja kavatseb Euroopa Liidust välja astuda. Vastupidi, meie oleme ainus erakond, kes rõhutab, et Eesti on ja peab jääma põhiseaduslikuks rahvusriigiks, ainsad, kes soovivad anda rahvale tagasi nii rahvaalgatuse kui presidendi otsevalimise õiguse jne. Mis puutub Euroopa Liidust väljaastumist, siis deklareerime programmis hoopis, et toetame Euroopa Liitu kui rahvusriikide liitu, kuid tõdeme, et Euroopa Liidu jätkuva föderaliseerumise puhul, millele on vastu ka enamik eesti inimesi, paneme Eesti järgnevad sammud, sh väljaastumise rahvahääletusele. Just selliste tendentside tekkimise puhuks lisatigi liitumisreferendumil EL-ga meie põhiseadusesse nn kaitseklausel. Kas põhiseadusele viitamine on tõesti Kallase arust põhiseadusliku korra vastane tegu? Sellisel juhul on tema arusaamad küll äärmiselt kummalised ja kaheldavad.

Kallas väidab ka, et EKRE eesmärk olevat Eestit lõhkuda ja nõrgestada suhteid meie liitlastega läänes. Mul pole vähimatki aimu, kust ta seda võtab, sest EKRE programmis rõhutatakse just vajadust süvendada koostööd meie liitlastega.
Kallase sõnul läheb EKRE teadlikult valijat hirmutamise ja võltslubadustega petma. Mis hirmutamisega? Mis võltslubadustega?
Ta võiks sellise jutu peale pigem peeglisse vaadata. Minul tekib igatahes küsimus tema funktsionaalse lugemisoskuse ja tekstidest adekvaatse arusaamise võime kohta. Võib-olla peaks keegi talle soovitama kõike vähemalt kaks korda läbi lugeda. Või siis lihtsalt vähem valetama.

Eriti totter on sellist juttu kuulata erakonna esimehe suust, kelle partei on pikka aega just populistlike valede najal võimul olnud (meenutagem kasvõi viie rikkama riigi sekka saamist jne), rahvasse üleolevalt ja arrogantselt suhtunud ning kelle tänased valimislubadused pakuvad meile vaid stagneerunud peenhäälestust ja samu asju, mille pärast nende valitsus juba korra maha võeti. Näha on, et ka opositsioonis olemine ei ole neid jalgadega maa peale tagasi toonud.

Selline EKRE-ga hirmutamine, vastandumine ja valed tõendavad, et nad peavad ka ise enda programmi nõrgaks ja võidulootusi väheseks. See on märk paanikast ja apelleerimist valijate ebaintelligentsusele. Vastandumismäng, mis neil kunagi õnnestus Keskerakonnaga, ei õnnestu EKRE-ga, sest erinevalt Reformierakonnast ja Keskerakonnast ei leia meie, et kriitikavaba koogutamine võõraste isandate ees, ükskõik, kas need on idas või läänes, tooks õnne meie õuele. Eesti rahvas on ise oma õnne sepp ja kõrgeim võim riigis. Just selle võimu realiseerimiseks tahamegi me taastada rahvaalgatuse õiguse referendumite korraldamiseks, mitte ei suru inimestele teerullipoliitikaga enda arvamust peale, nagu siiani on tehtud.

EKRE valimisplatform on väga uuenduslik ja asjalik, see pakub välja lahendusi, mis annavad hoo sisse meie majandusele, tõstavad meie inimeste turvatunnet ja majanduslikku heaolu. EKRE seisab kõiges meie riiklike ja rahvuslike huvide ning põhiseadusliku korra eest. Eesti eest!

Allikas: Facebook

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP