RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 1. jaanuar 2019

Varro Vooglaid: Võib vaid ette kujutada...

Võib vaid ette kujutada, milline efemeneerunud kesksooline löga valguks mööda maad laiali, kui meessugu kasvatataks ümber Lauristini ja teiste sotsidest vasakliberaalide unistuste kohaselt (Lääne ühiskonnast on selle kohta leida küllaga jubedaid näiteid). Olen nõus, et mehelikkusega on lood kehvad ja sageli leiame selle moonutatud kujul, aga tõelist maskuliinsuse ideaali – just nagu ka tõelist feminiinsuse ideaali – oleks vaja jõuliselt au sisse tõsta ja soosida, mitte häbistada, kõrvale tõrjuda ja lahustada.

Mehelikkus ei ole defineeritud läbi sallivuse, pehmuse ja allaheitlikkuse, vaid toetub ennekõike õiglusele, aulisusele, tõetruudusele, arukusele, vaprusele, otsustavusele, suuremeelsusele, omahuvidest kõrgematele ideaalidele teenimisele, oma perekonna eest seismisele, eneseohverdamise valmidusele, võitluslikkusele, distsiplineeritusele, iseseisvusele, lojaalsusele, vastupidavusele, kõlbelisele puhtusele ja vastutustundlikkusele.

Tõsi, neist voorustest defineeritud või vähemalt nende kui ideaalide poole pürgivad mehed on Lauristini ja tema ideoloogiliste relvavendade ühiskonna ümberkorraldamise plaanide elluviimisele kahtlemata üheks kõige suuremaks takistuseks. Ja peavadki olema, sest inimnäolisuse säilitamise nimel ei tohi lubada humanismi loosungi taha peidetud inimvaenulikke plaane plaane ellu viia.

Allikas: Facebook

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP