RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 12. jaanuar 2019

Vandalism! EKRE valimisplakatid soditi täis, poliitikud tembeldati natsideks (Oluliselt täiendatud!)

 Soditud EKRE valimisplakat. Foto: Martin Vaher/Objektiiv

Tallinnas soditi Rahvusraamatukogu ja kino Kosmose juures provokatiivselt täis EKRE kandidaatide Kairet Remmak-Grassmanni, Leo Kunnase ja Endel Oja piltidega valimisplakatid ning Tartus joonistati Kert Kingo valimisreklaamile haakrist.

Rahvusraamatukogu juures oli valimisplakatilt musta värviga maha tõmmatud nii kandidaadi nimi kui ka valimisloosung ning üle tema näo oli suurelt kirjutatud “NAZI” ehk nats.
“Eks see näitab inimeste haritust,” kommenteeris Remmak-Grassmann intsidenti Delfile. “Seal plakatil pole midagi, mis sellele (natsismile) viitaks. See näitab suhtumist EKRE liikmetesse. Mina taunin sellist käitumist, väga inetu.”
Pärastlõunal lisas ta täiendava kommentaari ka oma Facebook’i lehele:
“Hommikul tabas mind üllatus, kui helistas ajakirjanik ja soovis kommentaari soditud plakatitele. Kuuldes millise kommentaariga minu plakatit on täiendatud ei saanud kohe kuidagi aru kuidas see on seotud tegeliku sõnumiga – pereväärtustega.
Meil kõikidel on õigus oma arvamusele, aga kas nii labaselt väljendavadki oma arvamust nn sallivad inimesed.”
Lisaks teavitas üks Objektiivi lugeja toimetust sellest, et ka kino Kosmose juures välja pandud EKRE valimisreklaamid on samasugusel viisil ära soditud. Natsideks on seekord lisaks Remmak-Grassmannile tembeldatud ka Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosa esinumber Leo Kunnas ning piirkonna valimisnimekirjas teisel kohal asetsev Endel Oja.
Vandalismiakti kommenteeris oma Facebook’i kontol ka Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks juhatuse esimees Varro Vooglaid: “Meedia töö EKRE häbimärgistamisel kannab ootuspärast vilja. Palju õnne, Postimees jt!”

Indrek Tarandi ja Eesti 200 läbi Eesti poliitmaastikul alguse saanud provokatsioonide laine kahjuks jätkub ning sellest on saamas uus normaalsus,” nendib oma Facebook’i lehel kurvastusega ka Objektiivi toimetaja Martin Vaher.
Intsidendi osas on sotsiaalmeedias jõuliselt sõna võtnud ka EKRE aseesimees Martin Helme, tehes etteheiteid nii poliitilistele provokaatoritele kui ka EKRE suhtes vaenulikku õhustikku loovale peavoolumeediale:
“Ütlesin juba suvel, et oodata on kõigi aegade kõige jõhkramat ja räpasemat kampaaniat. Nägime seda juba Tarandi mikrofonirünnakuga ja Eesti 200 lapsekärurünnakuga. Täna siis tuli kaks uut tõsist jätku. Tallinnas soditi meie plakatid ära ja Ida-Viru kandidaadid said kollektiivselt tapmisähvardused. Tuletan meelde, et Jaak Madisonile tehti jõulude ajal samuti tapmisähvardus sotsipartei liikme poolt.
Ühtlasi tasuks nüüd Eesti meedial korra peeglisse vaadata ja tunnetada vastutust taolise ühiskondliku õhustiku tekkimise eest. Kui ikka iga päev suuremate peavooluväljaannete külgedel vehitakse natsimalakaga ja kujundatakse hoiakut, et ühte parteid võib sõimata ja laimata, ähvardada ja mõnitada, et nendevastane poliitvägivald a la Tarand on igati ok, siis järgmine samm ongi kergemini erutuvate sallivuslaste vägivallategevus EKRE liikmete, kandidaatide, ürituste vastu. Meedia, see on teie tehtud!”
Ühtlasi lubab Helme vandalismiakti tõttu politseisse pöörduda: “Loomulikult pöördume politseisse, plakatite sodimine on kampaania häirimine ja poliitilise meelsuse avaldamise takistamine. See on üheselt kuritegu Eestis.”

Veel üks sarnane juhtum Tartumaal
Varro Vooglaiu Facebook’i seinal jagas EKRE Tartu ja Jõgevamaa ringkonna liige Timo Luht fotojäädvustust, millel on näha, et keegi on tema auto tagaklaasile lume sisse haakristi joonistanud. Tagaklaasil on aga ühtlasi Tartu- ja Jõgevamaa EKRE kandidaadi Kert Kingo valimisreklaam. Luha sõnul seisis auto sodimise ajal Tartu avaturu ja Emajõe vahelises parklas kella 10:30st 12:00ni – ehk siis tegu pandi toime kesklinnas ja päise päeva ajal.
Allikas: http://objektiiv.ee/vandalism-ekre-valimisplakat-soditi-tais-poliitik-tembeldati-natsiks/


0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP