RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 3. juuni 2017

Kas islamiusuliste sisserände tõttu kasvanud antisemitism tahetakse taas veeretada põliseurooplaste kaela?

Europarlament soovib karmistada võitlust antisemitismiga ja ergutab selleks ka liikmesriike. Just nii öeldakse 1. juunil vastuvõetud resolutsioonis.
Nõutakse süüdlaste vastutusele võtmist, holokausti käsitleva õppetöö edendamist ja antisemitismi vastaste koordinaatorite ametissemääramist.


“Veebivahendajad ja sotsiaalmeediaplatvormid peaksid püüdma jõulisemalt internetis antisemiitlikku vihakõnet ennetada ja selle vastu võidelda, ütlevad saadikud resolutsioonis. Saadikud kutsuvad liikmesriike üles edendama holokausti (shoah’d) käsitlevat õppetööd koolides ja kaaluma õpikute läbivaatamist, et tagada juudi ajaloo ning juutide tänapäevaelu terviklik ja tasakaalustatud tutvustamine ja kõigi antisemitismi vormide vältimine.”

Euroopast on lahkunud päris palju juute, eriti Prantsusmaalt, kuid selle põhjuseks on olnud enamasti araablaste ja teiste islamiusuliste kogukondade jõuline kasv, mitte valgete põliseurooplaste antisemitism, mis on täiesti marginaalne. Teada ju on, et Araabia riigid on kuulutanud Iisraeli oma surmavaenlaseks ja ka paljud tavalised islamiusulised vihkavad juute.

Viimastel aastatel on sagenud rünnete arv juutide vastu paljudes suurte islamikogukondadega riikides ja juudid on sunnitud sealt lahkuma. Kuid kas Euroopa Parlament tahab oma resolutsiooniga asja eest taas vastutama panna niigi tugeva surve all olevaid põliseurooplasi? See tekitab pehmelt öeldes hämmingut ja mõtet – kas  europarlament on üldse võimeline Euroopas toimuvatest protsessidest adekvaatselt aru saama?

Urmas Espenberg
FOTO:  AP/Scanpix

Allikas: http://uueduudised.ee/arvamus/repliik/kas-islamiusuliste-sisserande-tottu-kasvanud-antisemitism-tahetakse-taas-veeretada-poliseurooplaste-kaela/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP