RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 28. juuni 2017

Macron põrkas Brüsselis vastu Poola ja Ungari piike

Prantsuse president Emmanuel Macron, Ungari peaminister Viktor Orbán, Poola peaminister Beata Szydło ja Slovakkia peaminister Robert Fico Visegrádi grupi kohtumisel Brüsselis 23. juunil. Foto: Scanpix

Läinud nädalal läksid Euroopa Liidu tippkohtumise kontekstis raginal kokku Prantsusmaa president Emmanuel Macron ja Poola peaminister Beata Szydło.

Tippkohtumise künnisel süüdistas Macron pagulaskvootidele vastu punnivat Kesk-Euroopat “kahekordses reetmises.”
Sest “nad on otsustanud hüljata Euroopa Liidu põhimõtted, pöörata selja Euroopale ning suhtuda küüniliselt liitu, mis annab neile raha, respekteerimata selle väärtusi.”
Macron rõhutas, et sellised “Euroopa riigid, kes reegleid ei respekteeri, peaksid kandma täielikke poliitilisi tagajärgi.”

Poola välisminister Witold Waszczykowski väljendas selle peale lootust, et Macron “selgitab [Brüsselis] oma sõnu poolakatele, ungarlastele ja teistele Kesk-Euroopa rahvastele.”
Nagu omalt poolt kommenteeris Poola parlamendi liige Henryk Kowalczyk, toimib Poola reeglite kohaselt ning panustab Euroopa Liitu vastavalt eelarvelistele algoritmidele.
“Me teeme, mida blokk ütleb, mida lepped ütlevad. Kui Prantsuse president mõtles pagulastest, siis seda küsimust lepetes mainitud ei ole ning kui me Euroopa Liitu astusime, siis me sellist kohustust ei võtnud,” teatas ta.

Brüsselis pani aga peaminister Szydło Macronile süüks “antipaatiat” Ida- ja Kesk-Euroopa valitsuste vastu.
Ta ütles: “Poola on avatud koostööks Prantsusmaaga, kuid milline see koostöö välja saab nägema, see sõltub Macronist. Sellest, kas ta tahab demonstreerida meedias oma antipaatiat Ida- ja Kesk-Euroopa maade vastu või rääkida faktidest.
Hea on rääkida faktidest ning vältida oletuste tegemist stereotüüpide põhjal.”
Macroni manitses ka Ungari peaminister Viktor Orbán, kes selgitas, et “Prantsuse president on väga noor. Ta tuleb siia esimest korda.
Ta start ei ole olnud eriti lootustandev. Ta arvas, et võib anda Kesk-Euroopa riikidele jalaga. Nii need asjad siin ei käi.”

Macroni kaitseks astus samas välja Saksa kantsler Angela Merkel, kelle sõnutsi on Saksamaa ja Prantsusmaa Kesk-Euroopa küsimustes “täiesti ühel meelel.”

Allikas: http://objektiiv.ee/macron-porkas-brusselis-vastu-poola-ja-ungari-piike/

1 kommentaari:

Anonüümne 28. juuni 2017, kell 14:24  

Merkel kui Makron on juudid. Mis siin imestada.suunaku oma ahvid Israeli



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP