RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 23. mai 2018

Immigratsioonivastased jõud hakkavad valimistel multikultuurses Rootsis võimupositsiooni sihtima

Populaarsusuuringus on Rootsi Demokraadid ja sotsiaaldemokraadid ühel pulgal.

Möödunud nädalal avaldatud YouGovi küsitluse järgi saaksid immigratsioonivastased Rootsi Demokraadid praegu 23% valijate häältest, olles seega hetkel sotsiaaldemokraatidega samal tasemel.
Toetus neile kasvas pärast debatti, mille võitis  Rootsi Demokraatide liider Jimmie Åkesson ja kus peamisteks teemadeks olid sisseränne ning sellega seotud turvalisus.

Göteborgi Ülikooli politoloogiaprofessor Sören Holmberg kommenteeris, et hoolimata sotsiaaldemokraatide katsetest kehtestada enne valimisi rangem rändepoliitika, on Rootsi Demokraadid valijate silmis rändeküsimustes jõulisemad. “Mida rohkem sisserände üle arutletakse, seda positiivsem on see ka Rootsi demokraatide jaoks,” lisas ta.

Holmberg lisas, et praeguse peaministri Stefan Lovfeni ebapopulaarsus võis halvavalt mõjuda ka sotsiaaldemokraatide positsioonile küsitluses.

Rootsi Demokraatide kõrge populaarsus noorte valijate seas vanuses 18-34 näitab, et nagu kogu Euroopas, nii on see vanusegrupp ka Rootsis hakanud seniste võimuparteide asemel toetama rohkem paremasse või vasakusse serva kalduvaid erakondi.
2014. aasta valimistel võitsid Rootsi Demokraadid 12,9% häältest. Uued valimised toimuvad septembris.

Allikad: Breitbart, kansalainen.fi.

Allikas: http://uueduudised.ee/uudis/maailm/immigratsioonivastased-joud-hakkavad-valimistel-multikultuurses-rootsis-voimupositsiooni-sihtima/
 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP