RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 25. mai 2018

Poolakad andsid Euroopa Parlamendis geiagendale lahingu

Homoüritus Tallinnas.


Neljapäeval heisati rahvusvahelise homofoobiavastase päeva puhul esmakordselt Euroopa Parlamendi ees masti vikerkaarelipp. Selle vastu protesteerisid Poola erakonna Õigus ja Õiglus (PiS) esindajad, keda kutsuti muu personali hulgas ühispildile homolipu taustal.

Euroopa Parlamendi Konservatiivide ja Reformistide fraktsiooni asepresident, PiS delegatsiooni juhataja Ryszard Legutko saatis parlamendi presidendile Antonio Tajanile kirja, milles nõudis selgitusi. “LGBT rahvusvahelisel päeval puudub õiguslik alus ja see on lihtsalt lobitöö ühtede organisatsioonide edendamiseks,” kirjutas Legutko.

Ta küsis ka, kas europarlament tähistab muid mitteametlikke rahvusvahelisi päevi samamoodi – näiteks muuseumi-, õlle- või üliõpilaspäevi. Tajani põhjendas vastuses, et LGBT inimesed pidavat liiga sageli vägivalla ohvrid olema.
“Homofoobia mõiste ei tähenda ammugi enam rünnakuid samasooliste vastu, sest Euroopas esineb neid harva. Homofoobia mõistet on hakatud kasutama selleks, et rünnata neid, kes ei taha muuta traditsioonilist abielu määratlust ehk ühe mehe ja ühe naise liitu,” väitis Legutko.
Ta avaldas imestust ka selle üle, et kristlane Tajani ei kaitse mitte kogu maailmas tagakiusatavaid kristlasi, vaid geisid. “Selliseid algatusi ei rakendatud ajal, mil sotsialist Martin Schulz oli Euroopa Parlamendi eesotsas,” lisas ta.

Legutko ütles agentuurile PAP, et niisugune žest, nagu vikerkaare lipu heiskamine, on selleks, et edendada Euroopa Parlamendi nimel “moraalset revolutsiooni”, kus homoseksuaalide organisatsioonid oleks privilegeeritud seisuses.

Euroopa Parlament ei ole ainus ELi institutsioon, mis tähistas rahvusvahelist homofoobia, transfoobia ja bifobia vastu võitlemise päeva. Kolmapäeval tegi EL-i diplomaatia juht Federica Mogherini avalduse, milles rõhutas, et EL kinnitab oma kohustust võidelda igasuguse diskrimineerimise ja seksuaalse sättumusega seotud vihkamiskuritegude vastu. Ka USA saatkond Tallinnas heiskas homolipu.

Allikas: kansalainen.fi, PAP

Allikas: http://uueduudised.ee/uudis/maailm/poolakad-andsid-euroopa-parlamendis-geiagendale-lahingu/
 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP