RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 12. juuli 2018

MATTI ILVES: REETURID JA KARTELLIERAKONLASED EKSIVAD JÄMEDALT

Erakonnad võimupirukat jagamas. Foto Ilmar Saabas

Ütlen kohe alguseks, et kõik eesti rahva reetutid ja kartellierakondlased eksivad jämedalt, kui nad loodavad sellisest käitumisest veel terve nahaga välja tulla nagu siiani. Sigatse, aga palju tahad riigi ja rahva kallal ja sinuga ei juhtu kunagi midagi!

Suurimad reeturid on Reformierakond, Keskerkond, siis Sotiaaldemokraadid ehk sotsid ja teised võimuahned nendega kaasajooksnud. Nad kahjuks näivad arvavat, et see liberaaldemokraatlik (õigemini neomarksistlik) Euroopa Liit on igavene, kuid siin nad eksivad kõige rängemalt. Sest selle lõpp on juba õige lähedal.
Need parteid ei teeks üksi midagi ära, kui neid ei teeniks ustavalt kogu meie nn. suur meedia. Meedial on täita ülitähtis roll propagandamaastikul ja rahva lollitamisel, määrides talle pähe "ainust ja õiget tõde" ning "väärtusi".
Tõenäoliselt need ajakirjanikud on omandanud edukalt propagandaklassikute põhimõtted.

Toon nüüd väljavõtte Wilfred von Oven´i raamatust "Gobbels", prantsuse psühholoogi ja sotsioloogi Gustave Le Boni (1841-1931) suurejoonelisest "Masside psühholoogiast", neid printsiipe võetakse seal kokku järgmiselt:

"1. Propaganda mida tegi Inglismaa Esimeses maailmasõjas "tõeliselt väga geniaalselt"  ja rabava eduga, on alati vaid vahend, mitte eesmärk.
2. Propaganda võib ja peab iseäranis sõjas loobuma humaansusest ja eetikast, kuigi sääraseid väärtusi tuleb iseenesest kõrgelt hinnata, kuna rahva võitluses oma olemasolu pärast on mängus midagi muud.
3. Propaganda on relv ja oskajates kätes "tõepoolest kohutav".
4. Propagandat tuleb rakendada nii vahedalt ja edukalt kui võimalik, kuna (Moltke järgi) on sõjas kõige humaansem talitlusviis see mis viib kõige rutem sihile.
5. Propaganda pöördub alati masside, mitte kunagi inteligentsi poole, nii et tema tase on mõjutatavast hulgast alati seatud kõige piiratumate vastuvõtuvõime järgi.
6. Propaganda peab enam mõjuma tunnetele kui mõistusele, kuna masside olemus on ülekaalukalt naiselik ja seepärast ligipääsetavam tundmusele kui arutlusele.
7. Propaganda ei pea lõbustama, vaid olema viis poliitilise sihi saavutamiseks. Seepärast on vaheldus tema edu surmavanlane.
8. Propaganda piirdugu väheste asjadega ja korraku neid lõpmatult. Püsivus on tema edukuse tähtsaim eeldus.
9. Propaganda ei tohi kunagi olla objektiivne, vaid peab põhimõtteliselt olema subjektiivne ja ühekülgne."

Aga seekord peavad kartellikad, ka nendega kaasajooksikud tõelist vastutust kandma! Seekord juba ei õnnestu neil poliitilist värvi või erakonda muutes vastutusest kõrvale hiilida. Näiteks EKRE võimuletulekul, mida rahvs näib pooldavat, kas juba nüüd 2019 või järgmistel Riigikogu valimistel, võttes siis Riigikogus 51 kohta. Kui ka konservatiivid ei peaks võtma reetureid vastutusele, siis ei andesta seda mõtlev osa rahvast neile kunagi.
EKRE teatavasti pooldab Eestis surmanuhtluse kasutusele võtmist ja siis on lootust, et mõni suurreetur saab ka kõige rängema karistuse.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP