RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 9. juuli 2018

Urmas Espenberg: Saksa valitsus sillutab patriootlikule AfD-le eduteed?

Saksa siseministri Horst Seehofer väitis, et rändevaidlus tema ja kantsler Angela Merkeli vahel on möödanik. Tüli sumbumine viitab aga rahvuslike ja uuskonservaiivsete vaatlejate sõnul hoopis käegalöömisele saksa rahva jaoks elulises migratsiooniküsimuses.
Alguses nõudis Seehofer teistes EL-i riikides registreeritud varjupaigataotlejate piirilt tagasisaatmist, kuid Merkel oli sellele vastu ja veeretas palli edasi väites, et probleem nõuab euroliiduülest lahendust. Viimane jäi aga EL tegelikult tippkohtumisel saavutamata, kuigi sõnades keerutati üles palju populistlikku vahtu, et valijaid rahustada ja võimupirukat mitte mingil juhul käest ära anda.

Pärast nädalaid kestnud ja valitsust kõigutanud vaidlust leppisid koalitsiooniparteid kokku, et hakkavad tagasi saatma teistes EL-i riikides registreeritud varjupaigataotlejaid. Selleks asub valitsus sõlmima kahepoolseid leppeid teiste riikidega. Igaüks aga teab, et see on aastatepikkune protsess, mille käigus võidakse tagasi saata kõige enam paarkümmend tuhat immigranti. Saksamaale on aga tunginud üle miljoni teadmata päritolu ja taustaga migranti. Kosmeetilistest meetmetest ei pruugi enam abi olla.

Seehofer ütles pühapäeval lehele Bild am Sonntag, et lepe saadab “maailmale signaali, et ebaseaduslik migratsioon pole enam seda väärt”. Enda ja Merkeli suhete kohta ütles ta: “Esiklaas on alati suurem kui tahavaatepeegel.”

Kuid kas tegu pole mitte hoopiski pea liiva alla peitmise ja probleemide ajutise kinnimätsimisega? Kuigi Saksa valitsus usub, et on erakonna Alternatiiv Saksamaale (AfD) populaarsuse piiramisel edu saavutanud, võib see olla ajutine. On enam kui kindel, et kuritegevuse kasvu ja muude immigratsiooniprobleemide taustal kerkib teema varem või hiljem uuesti üles ning siis võtab AfD mitte enam 13%, vaid juba 40% valijate häältest, kuna nii Seehofer kui ka Merkel, sotsidest rääkimata, on kaotanud rahva usalduse täielikult.

Allikas: https://uueduudised.ee/arvamus/repliik/urmas-espenberg-saksa-valitsus-sillutab-patriootlikule-afd-le-eduteed/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP