RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 18. aprill 2016

Anti Poolamets: Siim Kallas presidendina on Eestile julgeolekurisk

"Siim Kallas valiti tagatoa tehingutega Euroopa Komisjoni, mis on kurioosne. Andsime Eestist halvima kandidaadi. Selles, et 42 miljoni dollari kadumises süüdistatud inimene sattus Euroopa korruptsioonivastase võitluse juhiks, on karikatuursust ja mitte vähe," märkis poliitik, ettevõtja, ajaloolane ja jurist Anti Poolamets.
Poolamets möönis Tallinna TV uudistesaates, et just VEB-fondi näitel saab rääkida sellest, et Kallas oleks presidendina on Eestile julgeolekurisk.

"Kui Eesti poolel ei tea keegi, kes kõnealuse raha Vene Pangast välja võttis, võidakse seda teada Vene poolel. Vene kompetentsetel luureorganitel võib see info olla teada. Nii et, Eesti president võib olla vabalt santažeeritav ja juba see on väga suur julgeolekuriski. Faktide kuhi selle kohta on ju muljetavaldav – Virkko Lepassalu, Toomas Kümmeli raamat."

VEB-fondi suurvarguse uurija, ajakirjanik ja omavalitsuspoliitik Toomas Kümmel ütles, et sajandi suurima pangaafääri kohta on ilmumas ka uus raamat uute andmetega .
"VEB-fond on üks paremini läbiuuritud asju. Kogu tehnoloogia ja mehhanism selles asjas on täiesti selge. Mis on jäänud teadmata ja millest tehti väga suur number on see, et kes selle raha lõpuks Peterburist välja võttis. Tegelikult on see nimi teada ja see pole mingi saladus. Minu uuest raamatust saate seda lugeda."
Kümmel loodab, et uus raamat ilmub suve alguseks. "VEB-fondi teemal on veel palju asju, mida laiem avalikkus ei tea. Olen VEB-fondiga nii kaua tegelenud ja võib olla oleks aeg nüüd see kokku võtta ja panna üks ilus punkt."

Eile avaldas Tammsaare pargis rühm inimesi meelt Siim Kallase presidendiks kandideerimise vastu. Valge telk oli dekoreeritud mitmesuguste plakatitega Siim Kallasega seotud suurte rahakadude kohta nii VEB-fondis kui ka Eesti Pangas.
2004. aastal kinnitas Euroopa Parlament Siim Kallase Euroopa Komisjoni volinikuks administriivasjade auditi ja korruptsioonivastase võitluse alal. Samuti sai Kallas üheks neljast Euroopa Komisjoni asepresidendist.

Allikas: http://www.pealinn.ee/koik-uudised/anti-poolamets-siim-kallas-presidendina-on-eestile-julgeolekurisk-n167122

4 kommentaari:

Anonüümne 18. aprill 2016, kell 10:49  

See info tuleks saata ka Euroopa Komisjonile ning teistele, kes võiksid huvi tunda.

Palju see ei muuda, kuid ebamugavusi tekitab ikkagi. Võibolla oleksid mõned välismaised ajalehed valmis küsimusi kajastama?

Kiik 18. aprill 2016, kell 17:06  

Kas tõesti arvad, et Euroopa Komisjon ei aita omasuguseid? Pole mõtet mingit infi sinna saata kui Siim Goldbergi rahvusest inimesi on terve Euroopa Komisjon täis.

Anonüümne 18. aprill 2016, kell 17:28  

Muidugi ta on seal oma klemm, kuid see annaks meile õiguse hakata arupärimistega pommitama, miks lubatakse kahtlasel elemendil nii vabalt tegutseda.

Anonüümne 19. aprill 2016, kell 17:22  

Kahtlane element on muutunud jultunuks ja ülbeks. Kas tal on tema arvates nii mõjusad seljataguse-isandad, et siin väikese rahva turjal mõnusat põlve vanaduseni nautida ja trelli-kong ei ähvardagi?Kahtlase rahvusliku taustaga -ja ärge öelge, et see ei ole määrav-tegelasi on meie väikese riigi võimuladvik täis pikitud. Ja ilmselt midagi head see kaasa ei too.Vähemalt seni liigume sohu.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP