RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 18. aprill 2016

NATO reaktsioon Venemaa häbematule provokatsioonile Läänemerel jäi hambutuks

NATO ei kavatse eskaleerida sellenädalast vahejuhtumit Läänemerel, kuid allianss on täiesti suuteline säärastele intsidentidele reageerima, ütles liitlaste Brunssumi ühendväejuhatuse uus juht kindral Salvatore Farina Riias ajakirjanikele.

Kindral märkis, et Venemaa on üritanud viimastel aastatel korduvalt provokatsioone ning Vene hävitajate hiljutist tegevust Läänemere kohal võib samuti pidada provokatsiooniks. “NATO ja Venemaa vastasseis tuleb lahendada dialoogi teel. Me ei kavatse olukorda eskaleerida ega tohikski seda teha. Peame suutma Venemaale selgeks teha, et me ei soovi kedagi provotseerida ja et meie otsused on suunatud julgeoleku tagamisele ja oma territooriumi kaitsele,” ütles Farina.

Kindral avaldas lootust, et järgmisel nädalal toimuv esimene NATO-Vene Nõukogu kohtumine peaaegu kahe aasta jooksul annab tulemuseks eduka dialoogi. “NATO peasekretär Jens Stoltenberg on öelnud, et me peame olema läbipaistvad, kuid samal ajal võimelised reageerima,” lisas Farina.
Vene sõjalennukid sooritasid sel nädalal Läänemerel rahvusvahelistes vetes liikunud USA sõjalaeva kohal “agressiivseid” ülelende, teatas USA kolmapäeval. Esmaspäeval ja teisipäeval aset leidnud intsidentidest ühes lendas Vene sõjalennuk Su-24 umbes 9 meetri kõrguselt üle USA sõjalaeva USS Donald Cook.

Sõjalaev liikus Kaliningradist 70 meremiili kaugusel rahvusvahelistes vetes.
Uued Uudised esitavad rahvale lihtsa retoorilise küsimuse mõtlemiseks – kui NATO reaktsioon jääb sama hambutuks kui praegu, kas Balti riikidel üldse tasub loota liitlastele abile reaalse sõjalise ohu korral?

UU/BNS
FOTO: Reuters/Scanpix

Allikas: http://uueduudised.ee/nato-reaktsioon-venemaa-habematule-provokatsioonile-laanemerel-jai-hambutuks/

3 kommentaari:

maks 18. aprill 2016, kell 14:19  

Venemaa häbematu provokatsioon?
US Navy ja US Force saadab 6000 km kaugusel oma sõjalise luurehävitaja kui lennuki Venemaa ühe olulisema militaarbaasi lähistele informatsiooni koguma kutsub kindlasti vastureaktsiooni. Samaga vastab USA kui venelased lendavad Mehhiko lahe kohal või alus luurav California rannikul. Just nii on US relvajõud alati ka toiminud.
Täpselt samamoodi vastas ka Hiina Rahvavabastusarmee PLA US luurele Lõuna-Hiina meres. US kihutati minema.

Anonüümne 19. aprill 2016, kell 17:16  

Nato läheneb väga jõuliselt vene piiridele. Huvitav küll, kas seda plaanitakse nimelt eesmärke silmas pidades,sest Vene on hoogsalt moderniseerinud oma armeed ja praegu käib kahe suurjõu üksteise kompamine.Hull on see kui kombatakse nii jõuliselt, et tekib reaalne relvakonflikt.

Ivo Õunpuu 19. aprill 2016, kell 18:32  

No kohe soovivad iga hinna eest III Maailmasõda valla päästa. Mis te arvate, kumb pool? Ning rumalad "rahvuslased", kelle rahvuslus seisneb hüsteerilises vene-vastasuses, lähevad mänguga kaasa ja kütavad endas sõjahüsteeriat üles. Eesti jaoks pole tähtis, kumb pool selle sõja võidab, kui Eestist saab üks selle sõja platsdarme, siis Eestist ei jäi palju järele.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP