RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 7. aprill 2016

Mart Niklus: Desovetiseerimata, postsovetliku orientatsiooni jätkudes...

Olen kaua aega kogunud materjale Arnold Rüütli pikaajalise punamineviku (NLKP liige 1964-1990) üle. Mul on olemas fotosid sellest, kuidas ta koos teiste kommunistidega asetab lilli Lenini ausamba juurde Tallinnas, kuidas autasustab KGB-last Peeter Sepperit jne. Minu enda palju aastaid kestnud poliitvangistuse ajal ta minu ema kirjadele üldse ei vastanudki. Kas tõesti oleksid norralased pidanud oma Vidkun Quislingit, prantslased oma Henri Petaini, Pierre Lavali jt pärast okupatsioonist vabanemist vastavates riikides hakkama "isamaapäästjatena" reklaamima ja heroiseerima? Minu teada sai riigireeturitele mainitud riikides osaks hoopis teistsugune saatus.

Meil siin postsovetlikus Eestis pole Nõukogude kommunistliku okupatsiooni pärandist ikka veel lahti saadud. Lähimineviku kommunismiehitajaid kanoniseeritakse ja heroiseeritakse, sellest siis ka pime usk nende "eestimeelsusest" ja "näoga rahva poole seismisest". GULAGi endise kommunismivangina ei imestaks minusugune mitte üks raas, kui näiteks Karl Vaino Moskvast Eestisse tagasi kutsutaks ning teda siin veelgi rohkem ülistama hakataks kui Arnold Rüütlit, Siim Kallast, Jaak Jõerüüti jt okupatsiooni truualamlikke teenreid.

Desovetiseerimata, postsovetliku orientatsiooni jätkudes riigivalitsemises pole võimatu seegi, et pärast 1920. aasta Tartu rahulepingu jalge alla tallamist sõidetakse Tallinnast Moskvasse ning palutakse meid uuesti "vennalikku perre" vastu võtta. Kõik nagu 1940. aastal juba oli...

Allikas: Facebook
__________________
Jah, kui Euroopa Liit laguneb, võib meid tõesti selline saatus ees oodata. Kommunistid pole ju harjunud iseseivas riigis elama, suuri ülemusi-valitsejaid on ikka vaja, kes siis nende truualandlikust kiidaksid.
M.I.

4 kommentaari:

Anonüümne 7. aprill 2016, kell 18:50  

kuidas autasustab KGB-last Peeter Sepperit jne

Kas tegu võib olla hiljutise omasoolise büroo omasoolise poliitika juhi sugulasega?

maks 7. aprill 2016, kell 19:59  

Lp Mart Niklus põeb isiklike kannatuste
tõttu kommunismi hukkamõistu skisofreeniat , näeb kõikjal kommu karvast kätt...
Ma ei tea aastakümneid enam ühtegi kommunisti Eestit ohustamas! Kas Ansip . Kallas, Maruste jt on ikka karvased kommud? Ei , na on ikka ehtsad karjeristid , oma taskute ja rahaisu orjad - seega 100% ehtsad kapitalistid!
Kommunist ju Kallase moodi miljonitehinguid ei tee aga avantürist-kapitalist küll ja küll!!!
Kahju Niklusest, tule kaasaega! Isegi K. Vaino POLNUD! kommunist vaid poliitiline aferist ja mitte kommu vaid omakasu teeniv ja rahvust maha müüv lurjus.
Küsin :kas maailma suurim miljonäride ja miljarderide riik Hiina on kommunistlik kui valitseb täielik turumajandus ja erakapital???

Anonüümne 8. aprill 2016, kell 09:51  

...olid meilgi nõukaajal rikkad olemas. Avaliku moraali suhtes väga laialt ei praalitud. Reziim oli vahendiks, relvaks, põhjenduseks.

Anonüümne 8. aprill 2016, kell 23:07  

Tegi Rüütel, mis tegi, kord varisevad manalasse ka tema jumaldajad.AEG PANEB KÕIK PAIKA.TULEVIKUS PÜSTITAB TÄNULIK EESTI RAHVAS NILKUSELE AUSAMBA, RÜÜTEL VAJUB AGA UNUSTUSSE. KAHJU MUIDUGI, ET NIKLUS ISE SEDA EI NÄE



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP