RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 7. aprill 2016

Valitsus raiskab sisserände ametnikele 2,6 miljonit reservi raha

Valitsus eraldab reservist rändekriisi tegevuskavaga seotud kuludeks sotsiaalministeeriumile 96,7 tuhat ja siseministeeriumile 2,5 miljonit eurot - julgeolekuohu tuvastamise kõrval on põhiliselt tegu rändekriisist tulenevate täiendavate ametikohtadega seotud kulude kattega.

Vastavalt Euroopa rändetegevuskavale võtab Eesti kahe aasta jooksul ümberpaigutamise ja -asustamise programmide kaudu vastu kuni 550 inimest. Sellele lisanduvad tavapärase rände teel saabuvad varjupaigataotlejad ja rahvusvahelise kaitse saajad.
Kuna Eesti ei ole varasemalt ümberpaigutamise ega -asustamise programmides osalenud, on sotsiaalministeeriumi ja siseministeeriumi jaoks tegemist uute tegevustega, mis toob kaasa tavapärasest suurema koormuse ja vajaduse täiendavate töötajate järele. Sotsiaalministeeriumi rahataotlus sisaldab 3 ametniku tööjõukulu.

Siseministeeriumi rahataotlus jaguneb kaitsepolitseiameti ning politsei- ja piirivalveameti vahel. Politsei- ja piirivalveameti osas sisaldab see täiendavate ametikohtadega seotud tööjõu- ja majandamiskulusid, kaasnevaid lähetuskulusid, koolitus- ja väljaõppekulusid politsei- ja piirivalveameti teenistujatele ning vastuvõetavate kohanemisprogrammi materjalide tõlkimise kulusid.

Allikas: http://www.pealinn.ee/pere-ja-kodu/valitsus-raiskab-sisserande-ametnikele-26-miljonit-reservi-raha-n166386

2 kommentaari:

Anonüümne 7. aprill 2016, kell 18:48  

Kas tõesti sooritab Valitsus eesti rahvale koalitsiooni hirmsaid junne pildudes irvitava teo, kuna ikka veel pole ratifitseeritud EL sotsiaalharta sissetulekute osa, aga suvalisse kohta on lõpmatud summad pilduda?

Tsiteerides Mairanne Mikkot: nad ajavad mind oksele!

Parandan: nad ajavad paljusid eestlasi oksele!

Anonüümne 8. aprill 2016, kell 23:00  

Just!Nad ajavad kõiki tõelisi eestlased oksele!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP