RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 12. aprill 2016

Sallijate protestile Tartus esitati ideoloogiline väljakutse

Laupäeval, 9. aprillil toimus Tartus Raekoja platsil meeleavaldus pealkirjaga “Rassismi ja vägivalla vastane protest”. Kohal oli koos uudistajate ja EKRE-meelsete vaatlejatega sadakond inimest, kõnesid pidasid teiste seas liberaalsed poliitikud Oudekki Loone ja Silver Meikar.

Algselt oli meeleavalduse pealkirjaks sotsiaalmeedias pandud “Eredam kui teie tõrvikud”, viidates korraldajate sallimatusele vabariigi aastapäeval Tallinnas Sinise Äratuse algatatud iga-aastase tõrvikurongkäigu vastu.

See loosung tõi kohale ka neli Sinise Äratuse aktivisti, kes võtsid raekoja trepil lahti plakatid “Olen EKREst ja tahan kalli” ning “Tõrvikurongkäigul oli vähem viha ja ilusamad tüdrukud”. See vastuaktsioon tekitas meeleavaldusest osavõtjate seas elevust ja jagas nad kaheks leeriks: üks, sallivam osa käis Sinise Äratuse aktiviste sõbralikult kallistamas, teine osa hoidis eemale.
Vastuprotestil osalejad selgitasid, et nende eesmärgiks oli meenutada sallijatele: salliv tuleb olla ka teistsuguste maailmavaadete vastu.

Allikas: http://uueduudised.ee/sallijate-protestile-tartus-esitati-ideoloogiline-valjakutse/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP