RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 11. september 2016

Ärge uskuge Reformierakonna silmamoondustrikke, Marina Kaljuranda juhitakse partei tagatoast!


Marina Kaljuranna tänane teade, et ta loobub välisministri rollist ja kandideerib presidendiks vastu Reformierakonna tahtmist, on poliitiline teater kõige kõrgemal tasemel. Kaljuranna PR-nõunikest koosnev valimismeeskond püüab jätta avalikkusele muljet, et ta on julge ja iseseisev naine, kes julgeb minna vastuolu erakonna otsustele.

Tegelikkus on oluliselt räpasem. Pole kahtlust, et Kaljuranna tegevust juhitakse Reformierakonna tagatoast. Tema ja Siim Kallase vahel etendatakse oskuslikult näilist vastasseisu, et avalikkusel, kaasa arvatud valijameestel on valida imagoloogiliselt vastandlike kandidaatide vahel. See samm peab elimineerima tõelised vastaskandidaadid: Allar Jõksi, Mart Helme, Mailis Repsi. Avalikkusele püütakse jätta muljet, et kui Kallas on neile, kellele meeldib Reformierakonna ametlik liin, siis Kaljurand on neile, kes on nomeklantuuri suhtes verisemad. 
Tulemus? Ükskõik kumb võidab või kaotab, Reformierakonna tagatuba on saanud oma tahtmise – Kadriorgu jõuab NENDE kandidaat.

Selle kandidaadi rolliks on tegutseda reformierakondliku võimuvertikaali pikendusena ja viia ellu parteikontorist ette kirjutatud poliitikat. Marina Kaljurand on oma senise poliitilise tegevusega tõestanud, et temas ei ole presidendiainest. Ta on ruupor, kes viib ellu talle ette kirjutatud ülesandeid ja räägib talle ette kirjutatud jutupunkte. Pole mingit kahtlust, et Kaljurand jätkaks seda praktikat ka Kadriorus.


Aga tüli Reformierakonnas on ju ehtne, võidakse seepeale öelda. Tüli on tõepoolest ehtne, aga seegi käib mängu juurde. Kõik tüliosalised ei pruugi oma rolli selles mängus teadagi, sest on selge, et erakonna tagatuppa ei kuulu kunagi kogu juhtkond.


Ja mis veelgi olulisem – tüli läheb mööda. Avalikkus on poliitikute kisklemisega harjunud, erakonna maine saab ajutiselt natuke kannatada, aga rahva poliitiline mälu on lühike. Reformierakonda huvitab suurem plaan, pikem perspektiiv. Kadriorus on taaskord mugav ja ideoloogiliselt sobiv president, kes laseb riigi peremeestel kartmatult tegutseda.


On ülioluline, et avalikkus, eelkõige valijamehed ei laseks sellel Reformierakonna plaanil sündida.


Allikas: http://uueduudised.ee/arge-uskuge-reformierakonna-silmamoondustrikke-marina-kaljuranda-juhitakse-erakonna-tagatoast/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP