RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 16. september 2016

Kuidas Marina Kaljurand Moskvas Eesti saatkonda "kaitses"

Väljavõte Wikileaksi veebist.

Marina Kaljurand, keda veel mõni aeg tagasi nähti kindla presidendina ja kes ise end peab parimaks presidendiks, on millegipärast visklema hakanud. Tänases LPs antud intervjuus ründab ta oma kriitikuid, nimetades neid hinge haavajateks. Samas valetas ise, kui ütles, et ei kutsunud endaga Austraaliasse ja Uus-Meremaale kaasa oma sõbrantsi Keit Pentus-Rosimannust.

Aga on veel üks vale, mida pole laiemas avalikkuses lahatud. Nimelt on Kaljurand end ise nimetanud ja teda on nimetatud vapraks Eesti saatkonna kaitsjaks Moskvas pärast pronksiööd 2007. aasta maikuu alguses. Nagu selgub aga Wikileaksi paljastatud USA valitsuse siseinfost 4. maist 2007, siis jättis Kaljurand Eesti saatkonna maha. See oli olnud lausa Vene ja ELi toonase eesistuja Saksa salajane omavaheline diil, et Eesti saatkond lollist olukorrast päästa. Selle diili eeltingimus oli, et suursaadik Kaljurand lahkub saatkonnast vähemalt mõneks päevaks "puhkusele". Kremli noorterühmituse Naši liikmed tegid tema lahkumisest veel omaette šõu, kui saatsid saadikut Šeremetjevo lennujaama ja nimetasid seda oma võiduks.

Diili kohta on lähemat infot 5. mai ülevaates, kus on öeldud, et asjaga tegelesid Saksa kantsler Angela Merkel ja välisminister Frank Walter Steinmeier. Steinmeier ja Vene välisminister Sergei Lavrov leppisid kokku, et Kaljurand läheb ära Tallinna "puhkama" ja Vene võimud loobuvad protesteerimisest saatkonna juures. Kaljurand naasis Moskvasse alles kahe nädala pärast, aga ta ei saanud seal kaua olla: samal suvel määrati Moskvasse saatkonda kaitsma Simmu Tiik.

Niipalju siis saatkonna kangelaslikust "kaitsmisest". Kui üldse keegi Eesti saatkonda tol korral kaitses, oli see Merkel.

Allikas: http://innojairja.blogspot.com.ee/2016/07/kuidas-marina-kaljurand-moskvas-eesti.html?m=1

1 kommentaari:

Anonüümne 16. september 2016, kell 23:41  

Marinakese tohutu populaarsus rahva seas, nagu väidavad gallupid ,tundub olevat sama võlts, kui valimisi E-hääletamisega võitvate erakondade legitiimsus.Kust tulevad suured toetusnumbrid?Kui igapäev ümber vaadates-kuulates näed inimeste vihkamist võimukliki vastu.Kas ajupesu tänapäeval kellegi huvides on tohutult kavalam ja rafineeritum kui nõukaajal?. Millisesse koledasse maailma on meie väike rahvas sattunud?



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP