RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 5. september 2016

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna volikogu poliitiline avaldus

Valijamehed peavad ära hoidma riigikaaperdamise katse!

Eesti presidendivalmiste esimesed kolm vooru tõestasid veenvalt, et parteipoliitilist skeemitamist Riigikogus ei ole võimalik vältida. Pigem vastupidi – praegune valimiste kord loob kõik tingimused lehmakauplemiseks, mille negatiivsed tagajärjed maksab kinni Eesti rahvas.

Seepärast tervitab Konservatiivne Rahvaerakond presidendivalimiste jõudmist valimiskokku. Valimiskogu ei asenda küll presidendi otsevalimist, aga on presidendi valimiseks siiski demokraatlikum viis kui parlamendihääletus.

Valimiskogu ees seisab äärmiselt vastutusrikas ülesanne – hoida ära mugava või teiste poolt manipuleeritava presidendi jõudmine Kadriorgu ning Eesti mandumine. Riigi võtmetähtsate institutsioonide langemine ühe erakonna või huvigrupi kätte tähendab sisuliselt riigi kaaperdamist ja kujutab endast ohtu Eesti demokraatiale.

Põhiseaduse järgi on president vahekohtuniku ehk põhiseaduslike institutsioonide tasakaalustaja rollis. Talle on muu hulgas antud õigus jätta välja kuulutamata parlamendis vastu võetud seadusi.
Konservatiivse Rahvaerakonna volikogu leiab, et Eesti presidendiks ei tohi saada ilma isiklike seisukohtadeta poliitkorrektne ruupor. Marionetist president ei ole tasakaalustaja ega suuda täita presidendi ülesandeid.

Eesti presidenditooli väärib isik, kes oma senises tegevuses ja väljaütlemistes on lähtunud põhiseaduse preambulist, mille kohaselt meie riigi eesmärk on tagada eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimine läbi aegade.

Eesti president peab olema isik, kelle südameasjaks on kogu Eesti – nii linnade kui ka külade, nii keskuste kui ka äärealade tasakaalustatud areng. Tulevane president peab olema julge ja iseseisev tegutseja, kes suudab hakata vastu katsetele suruda meile peale rahvale vastumeelseid seadusi. Presidendi puhul on oluline, et ta ei lähe Kadriorgu õpipoisiks, vaid omab juba kogemusi nii sise-, välis- kui ka julgeolekupoliitikas.

Kõigist presidendikandidaatidest vastab nendele tingimustele kõige paremini Konservatiivse Rahvaerakonna kandidaat Mart Helme.
Mart Helme on tõestanud, et ta ei ole võimu esindaja rahva ees, vaid rahva esindaja võimu ees.

Kutsume valijamehi üles usaldama oma südametunnistust ning toetama 24. septembril toimuval valimiskogul suursaadik Mart Helme kandidatuuri.

Eesti rahvas väärib meie rahvuslike huvide eest seisvat julget, aatelist, asjatundlikku ja kogenud presidenti!

Allikas: Facebook

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP