RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 6. september 2016

Martin Helme: MTÜ Eesti Pagulasabi tegevus näitab, et valmistutakse immigratsioonilaineks

MTÜ Eesti Pagulasabi kuulutas välja konkursi, leidmaks uusi vabatahtlikke pagulaste tugiisikuid Kesk- ja Lõuna-Eesti maakondadesse.

MTÜ Eesti Pagulasabi kuulutas välja konkursi, leidmaks uusi vabatahtlikke pagulaste tugiisikuid Kesk- ja Lõuna-Eesti maakondadesse ehk Tartu-, Jõgeva-, Järva-, Viljandi-, Põlva-, Võru- ja Valgamaale.

Eesti Pagulasabi juhataja Eero Janson ütles BNS-ile, et oktoobri lõpus alustava koolitusgrupi suuruseks on kavandatud kuni 20 inimest ning osalema on oodatud eeskätt Kesk- ja Lõuna-Eestis elavad inimesed. “[Piirkonna] geograafiline kaetus on meie jaoks seekord oluline. Oleks hea, kui kandidaadid jaguneksid maakonniti ühtlaselt,” sõnas Janson.
Janson lisas, et kui sobivaid kandidaate koguneb rohkem, võib MTÜ korraldada ka teise koolituse. Ta tõi näiteks, et jaanuaris läbi viidud koolitustele kogunes sadakond kandidaati ehk üle kahe inimese kohale. Janson märkis, et kuigi tugiisikute teenus ei tee vahet, kas tegemist on niinimetatud kvoodipagulasega või omal käel Eestisse jõudnud inimesega, on seekordne koolitus seotud eeskätt kvoodipagulaste saabumisega.

Lisaks Kesk- või Lõuna-Eestis elamisele on kandideerimisel eelduseks ka tahe aidata Eestisse jõudnud rahvusvahelise kaitse saajaid ning panustada vähemalt viis tundi nädalas tugiisikutöösse. Ka eeldatakse kandidaadilt mõne levinud võõrkeele, nagu näiteks inglise, vene, prantsuse või araabia keele oskust ning kasuks tuleb ka varasem kokkupuude sotsiaaltöö või sihtgrupiga.
Tugiisiku ülesandeks on aidata ja nõustada Eestis rahvusvahelise kaitse saanud isikuid, näiteks aidates neil orienteeruda Eesti riigisüsteemis, suhelda ametiasutustega, leida lasteaia-, kooli- või töökoht ning tutvustada siinset eluolu.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna aseesimees Martin Helme ütles uudist kommenteerides, et nüüd on väga hästi näha, kuhu meie maksuraha läheb. “Antud asutus (MTÜ Eesti Pagulasabi) ei ole ju mitte tavapärane heategevusorganisatsioon, vaid välisorganisatsioonide rahadel ülalpeetav valitsuse poliitika elluviija. Asjaolu, et inimesi palgatakse üle terve Eesti näitab ka seda, et valitsus näeb ette pikaks ajaks olukorda, kus riiki tuuakse palju immigrante, keda hakatakse siis üle terve riigi laiali paigutama. Kõike ikka meie maksuraha eest! Selle asemel võiks parem kümneid tuhandeid kodumaalt lahkunuid eestlasi siia tagasi meelitada”

 BNS – UU

Allikas: http://uueduudised.ee/martin-helme-mtu-eesti-pagulasabi-tegevus-naitab-et-valmistutakse-immigratsioonilaineks/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP