RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 30. september 2016

Martin Helme: Inimesed ei mõista...

Olen saanud päris teravat tagasisidet seoses Kersti Kaljulaidi üles kerkinud kandidatuuriga ja sellega, et me oleme avaldanud valmisolekut teda toetada. Inimesed ei mõista, kuidas saame olla nõus kandidaadiga, kes on toetanud massiimmigratsiooni ja pooldab kooseluseadust. Las ma selgitan.

Me hoidsime äsja valimiskogus ära enda jaoks kõige vastumeelsema kandidaadi Marina Kaljuranna. Me suutsime ära hoida riigikogus Jüri Luige kandidatuuri, kes on paadunud euroliberaal, oli ministrina laiapõhjalise riigikaitse lammutaja ja välismissioonide armee ehitaja, kes on täpselt sama innukalt avatud immigratsiooni pooldaja ega näe mingit probleemi kooseluseaduses - ta lihtsalt pole seda reklaaminud meedias. Sellega kasutasime me oma veto riigikogus ära.

Jah, Kaljulaidi seisukohavõtud on meile vastumeelsed, aga kui keegi arvab, te on mingigi variant, et presidendiks saab mõni inimene, kelle seisukohad oleks meile lähedased, siis ta unistab vikerkaarel. Me ei võitle selle nimel, vaid selle nimel, et ei tuleks kõige õudsemat lahendust.

Teiseks peame väga hoolikalt arvestama sellega, et me ei saa olla need, kes lasevad asja riigikogus põhja. Meedia teeb meid hakklihaks, siis tehakse meie süüks mitte ainult valimata jäämine riigikogus vaid sujuva liigutusega jääb meie süüks ka eelmise laupäeva valimata jäämine. Ok, meediasõimu elaksime üle, aga me pole ka päriselt valimiskogusse tagasi minekust huvitatud, sest on täiesti selge, et siis pannakse Marina Kaljurand uuesti üles ja valitakse ilmselt ära ka.

Nüüd mõelgu kõik need inimesed, kes kukkusid Kaljulaiu kandidatuuri peale kätega vehkima ja jalgu trampima: kui me tema poolt ei hääleta, siis me saame Marina Kaljuranna. Kas see on parem variant? Kas tema seisukohad immigratsiooni ja kooseluseaduse küsimuses meeldivad teile rohkem? Kusjuures me saame ta peale seda, kui meid on tõrva ja sulgede sisse kastetud riigikogus valimiste läbi kukutamise eest.

Reformikad tahavad meid siin aktiivselt lõksu mängida. Nad on öelnud, et nad ei vetosta Kaljulaidi. Aga täiesti selge on, et nad tõmbavad talt esmaspäeval vaiba alt ja loodavad läbi kukutada. Eesmärk on väga selge: lükata asi valimiskogusse, kus pannakse üles Marina, kuna Kallas enam ei kandideeri ja Marina oli ju ka nende kandidaat ja veel populaarne pealegi. Kaljurand on eelmisest portsust ainus, kes pole välistanud oma uuesti kandideerimist. Ja rõhutan, et nad tahavad seda teha, lükates segaduse - ja ka tulemuse - meie kaela!
Paraku ei ole meil praegu erilist manööverruumi olla põhimõttekindlalt paindumatu ja saata kõik pikalt. Kui me nii teeme, siis saame absoluutselt kõige halvema lahenduse, mis on. Kes sellest aru saab, võib öelda endale, et ta saab poliitikast aru. Kes ei saa, see ei saa.

Allikas: Facebook
_______________
Ma neid mõtteavaldusi ei kommenteeri, teen seda võib-olla siis, kui oleme saanud uue presidendi.
_______________
EKRE otsustas siis nüüd K.Kaljulaidi mitte toetada!

M.I.

2 kommentaari:

Anonüümne 30. september 2016, kell 15:22  

Helmel on õigus, et Kaljulaid oleks parem, keda iganes üritataks hiljem läbi suruda aga me peame asjad ka perspektiivi panema. Esiteks Kaljulaid on ilmselgelt konservatiivsete tuumküsmiustes erineval seisukohal ja tema pooldamine saadaks negatiivse signaali EKRE valijatele ja pooldajatele. Teiseks ma ei usu, et Kaljulaid oleks kriitiline valitsuse suhtes - mitte ükski koalitsioonierakond ei oleks. Seega, suuremas pildis ei ole väga suurt vahet kas pääseb üks või teine liberaal - ta saab olema uus Ilves, võib-olla natukene vaoshoitum aga siiski sama mõttetu. Praegu peab just viitama tähelepanu absurdsele valimiskorrale - (2013nda aasta mandaadiga volikogu ja 2015nda aasta omaga Riigikogu valivad meile presidenti, ei pooldata otsevalimisi jne. Eesti rahvas ei ole vaimustatud multikultist ja praegust suunda peab kritiseerima söögi alla söögi peale. Kui tuleb finantskriis saab reaktsioon olema võimas.

Anonüümne 30. september 2016, kell 20:22  

Kui EKRE suudab keerulisi mange mängides ära hoida eesti rahva jaoks kohutavate kollide esilekerkimise -no siis andku minna...



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP