RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 28. september 2016

Martin Helme: 40 000 inimese arvamuse eiramine on erakordselt nahaalne

„Võimuerakonnad tõestasid täna veenvalt, et vilistavad rahva arvamusele külma kõhuga. Teisiti ei ole võimalik tõlgendada Riigikogu otsust tõmmata vesi peale ettepanekule korraldada rahvahääletus küsimuses, kas Eesti peaks osalema immigrantide ümberjaotamise mehhanismis,“ ütles Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni esimees Martin Helme.

51 koalitsioonierakonna saadikut hääletasid täna maha Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni eelnõu, millega oleks rahvahääletusele pandud küsimus „Kas olete nõus, et Eesti Vabariik osaleb Euroopa Liitu saabunud immigrantide ümberjaotamises?“. Petitsioonile korraldada rahvahääletus immigratsiooni- ja pagulaspoliitika teemal kogus Konservatiivne Rahvaerakond ligi 40 000 allkirja eelmise aasta sügisest kuni tänavu kevadeni.

Martin Helme sõnul ei olnud koalitsioonil mitte ühtegi kaalukat argumenti, et mitte lubada rahval öelda oma sõna küsimuses, mis mõjutab Eesti elu väga pikka aega ja võib-olla pöördumatult.
„Koalitsioon andis täna mõista, et rahval ei ole õigust segada valitsusel võtmast vastu otsuseid, mida meile väljastpoolt peale surutakse. Esiteks on valitsus valinud vale poole, välisjõudude poole, mitte oma rahva poole. Ja teiseks läheb ta vastuollu rahva tahtega. Poliitilises mõttes on meie allkirjade kogumise kampaania üks suurema allkirjade hulgaga petitsioone, mis taasiseseisvunud Eestis on tehtud, ja seda eirata on erakordselt nahaalne,“ ütles Helme.

„Rahvahääletuse mittetoetamist põhjendati sellega, et Eesti rahvas on ühinemise Euroopa Liiduga heaks kiitnud ning sellega on antud mandaat selleks, et Euroopa Liidu õigus on ülimuslik. On erakordselt väär väita, et nüüd ei ole meil üheski küsimuses enam mitte midagi öelda. Me astusime Euroopa Liitu esiteks suveräänsuse kaitse klausliga. Kui see kaitseklausel ei ole rakendatav immigratsiooni küsimuses, nagu meile praegu tahetakse selgeks teha, siis see tähendab, et meil ei olegi enam kübekestki suveräänsust järel. On ainult suveräänsuse rudimendid.“
Helme sõnul ei nõustu Konservatiivne Rahvaerakond sellega, et riik loovutas suveräänsuse 2003. aastal täielikult, lõplikult ja pöördumatult.

„Taolistes äärmiselt pikaaegsete mõjudega küsimustes, nagu seda on rahvastiku ränne, peab kontroll olema selgelt Eesti enda käes. Kui Eesti kodanikud ütlevad, et me ei osale ümberpaigutamiskavas ega nõustu komisjoni poolt ette kirjutatud kvoodipagulastega, siis on valitsuselt võetud ära igasugune vingerdamisruum selles küsimuses. Seda me saavutada tahamegi, et rahva vastuseis oleks selgelt fikseeritud, et suverään paneks oma tahtmise kehtima. Ja suverääniks ei ole valitsus või parlament, ammugi mitte mõni parlamendikomisjon, vaid suverääniks on rahvas.“
Helme sõnul ei lõppe Eesti rahvale kahjuliku immigratsioonipoliitika ajamine enne, kui vahetatakse välja vabariigi valitsus.

UU

Allikas: http://uueduudised.ee/martin-helme-40-000-inimese-arvamuse-eiramine-on-erakordselt-nahaalne/ 
_______________
 Hääletustulemused Riigikogus: http://www.riigikogu.ee/tegevus/tooulevaade/haaletused/haaletustulemused-kohalolekukontroll/87428e91-caab-479a-bf0f-5cd10c8d1c3e/

M.I.

1 kommentaari:

maks 29. september 2016, kell 20:21  

Rahvahääletus
on vajalik kogu riiki oluliselt puudutavates probleemides.
Hästi toimivas riigis oleks pidanud teadlaste-ekspertide nõukogu pidanud valitsusele selgitama, et lõunamaalaste immigratsioon on kahjulik nii majandusele , elustandardile kui kvaliteedile. Seega valitsus oleks pidanud andma immigrantide vastuvõtule eitava seisukoha ilma rahvahääletuseta.
Rahvahääletus on kulukas ja manipuleeritav (immigrandid teevad kõrge pensioni jmt).



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP