RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 22. september 2016

Kaljurand eksitab Autorollo teemal avalikkust

Presidendikandidaat Marina Kaljurand väitis Vikerraadio saates „Reporteritund“, et mitte ükski kohtuinstants pole teinud mitte ühtegi etteheidet Keit Pentus-Rosimannusele seoses Autorollos toimunuga.

Paraku Kaljuranna väide aga tõele ei vasta, kuna Tallinna ringkonnakohus rahuldas ühe hageja põhinõuetest ka Pentus-Rosimannuse vastu ja ütles kohtu põhjendustes, et Siim Roode oli oma tegevuses allutatud mõlemale Rosimannusele. Kohus põhjendas, et kostjate e-kirjavahetusest nähtuvalt tegelesid Autorollo igapäevase juhtimisega Rain Rosimannus, Siim Roode ja Keit Pentus-Rosimannus, kusjuures Siim Roode oli allutatud Rain Rosimannusele ja Keit Pentus-Rosimannusele.
Tsiviilvaidlus pole veel lõppenud ja on praegu riigikohtust saadetud osaliselt tagasi Tallinna ringkonnakohtusse. Otsus saadeti tagasi ka kõnealuse nõude osas, mille ringkonnakohus varem osaliselt ka Pentus-Rosimannuse suhtes rahuldas ja mis ulatub kokku ligi 164 000 euroni. Ringkonnakohtus toimub asjas istung homme, 21. septembril.

„Autorollo asja on meie õigussüsteem menetlenud aastaid. Mis puudutab Keitu, siis selle tulemusel ei ole mitte ükski kohtuinstants teinud talle mitte ühtegi etteheidet,“ väitis Kaljurand "Reporteritunnis".
„Ma usun Eesti õigussüsteemi. Ma usun, et meie kohus teeb õigeid otsuseid,“ ütles Kaljurand ja lisas, et tänase päeva seisuga pole Pentus-Rosimannusele mitte ühtegi etteheidet. "Inimlikult on mul selle üle hea meel, sest jah, me oleme Keiduga tihedalt suhelnud ja suhtleme alates sellest hetkest, kui ta sai välisministriks," lisas Kaljurand.

Kui saatejuhid püüdsid Autorollo teemat pisut edasi arendada ja uurisid, kas ettevõttest vara väljaviimine eesmärgiga jätta võlausaldajate ees kohustused täitmata, on eetiline, vastas Kaljurand uuesti, et tema usub Eesti õigussüsteemi. "Kohus peab andma hinnangu sellele, kuidas inimesed on käitunud," märkis Kaljurand.
Keit Pentus-Rosimannus toetab presidendikandidaadina Marina Kaljuranda ja jättis ka Reformierakonna juhatuse koosolekul Kallase kandidatuuri toetamise poolt valimiskogus pea ainsana hääletamata.

Allikas: http://www.aripaev.ee/uudised/2016/09/20/marina-kaljurand-eksitab-avalikkust-autorollo-rosimannus?

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP